Ekonomi

Ne altın, ne dolar ne de gümüş! Bu yatırım aracı çok başka!

Paranız varsa hemen yatırım yapın. Tüm yatırım araçları geride kaldı. Dünya standartlarında bir yatırım aracı. İşte en popüler yeni yatırım aracının detayları...  %160 kar getirisi!Bu doğrultuda dünyanın en çok tercih edilen yatırım aracı olan opsiyonlar ön plana çıkıyor

Altın ve döviz kurları her geçen gün yükselirken, yatırımcılar farklı seçenekleri keşfetmeye başladı. Bu doğrultuda dünyanın en çok tercih edilen yatırım aracı olan opsiyonlar ön plana çıkıyor. Peki yatırımcıların en çok tercih ettiği yeni yatırım araçları hangileri? İşte yeni yatırım araçlarının detayları haberimizde...

Yatırım araçlarında büyük değişim

Altın ve döviz kurları oldukça hareketli olduğu bilinen yatırım araçları arasında yer alıyor. Bu doğrultuda dünya çapında birçok yatırımcı farklı yatırım araçları aramaya başladı. Pandemi sürecinden bu yana dolar fiyatları ciddi şekilde etkilendi ve küresel gelişmelerden günlük olarak etkilenmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda yatırımcılar yeni bir araç olarak İsviçre saat ihracatına yöneldiler. Alınan bilgilere göre 2020'de 17 milyar CHF'ye ulaşan saat markası, 2022'de 24,8 milyar CHF'ye yükselecek. İsviçre'den ithalatımız ikiye katlandı.

Saat endüstrisinin yükselişi

Alınan bilgilere göre İsviçre Saat Endüstrisi Derneği'ne göre ülkemiz son iki yılda yüzde 103 büyüdü. Bu ihracat maliyetleri 121 milyon CHF'den 245,5 milyon CHF'ye yükseldi.

TÜİK verilerine göre ise 2022 yılında 77 adedi İsviçre'den olmak üzere 359 milyon dolarlık saat ithal edildi. Uzmanların yaptığı incelemeler sonucunda yeni tip bir yatırım aracı olduğu ortaya çıktı.

Zenit, Patek Philippe, Rolex gibi çok üst düzey saat markalarına özel üretim yoluyla ikinci el pazarı ortaya çıktı. Bob's Watches adlı ikinci bir platformda satılıyor. Outlet, en büyük ikinci el satış platformu olarak biliniyor ve ikinci el fiyatları son on yılda önemli ölçüde arttı. Örneğin, 5.000$'a satın alınan bir saatin 2021'de 13.000$'a çıktığı gözlemlendi. Dolayısıyla saate yatırım yapmak, diğer yatırım araçlarından daha karlı gibi görünüyor.

Paranızı dolara yatırmayın diyen Mert Başaran peş peşe açıkladı! Bu haberi okumadan dövizcinin paspasına bile basmayın

Evlenmeyi düşünen gençler bu fırsat kaçmaz!  Resmen açıklandı! Bu habere hemen bakın

Emlak Konut GYO'dan Esenler'e 2 bin 84 konutluk yeni proje geliyor!