Arsa ve Arazi

Ne dolar ne de altın! İslam Memiş, kimsenin aklına gelmeyen tavsiyeyi verdi

Altın ve dolar tahminleri ile gündemden düşmeyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu sefer yatırımcılara farklı bir öneri yaptı. İşte İslam Memiş'in tavsiyesi."Farkında olmayan milyonerler var aramızda

Altın ve dolar fiyatlarındaki tahminleriyle adından sıkça bahsettiren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni tavsiye yaptı. "Farkında olmayan milyonerler var aramızda." diyen İslam Memiş, yatırımcılara bu sefer çok farklı bir tavsiye verdi. İşte İslam Memiş'in dikkat çeken tavisyesi...

"ANNE VE BABALARIMIZDAN KALAN BİLİNMEYEN MİRASLAR VAR"
Anne ve babalarımızdan kalan bilinmeyen mirasların olduğunu belirten İslam Memiş, "Babaanne, anneanne, dedelerimiz veya onların da anne ve babalarından kalan miraslarımız mevcut. Bugün çoğu kişi bu mirastan bir haber hayatına devam etmekte." açıklamasını yaptı.

E-DEVLET ÜZERİNDEN KONTROL EDİN!
Eğer kalan miraslar varsa vatandaşların nasıl teyit edeceklerini açıklayan İslam Memiş, "'Ben e-devlet üzerinden kontrol ediyorum, bir şey yok' dememek lazım. Ecdadınızın kimlik bilgilerini, yoksa veraset ilamı ile tapu, belediye veya bankalardan arşiv araştırması yapılması lazım."

"BU YÖNTEM İLE BİRÇOK İNSAN MİLYONER OLDUĞUNU ÖĞRENDİ"
Bu yöntem ile birçok kişinin milyoner olduğunu söyleyen Memiş, "Bu yöntem ile çevremde birçok insan milyoner olduğunu bildi. Siz üşenmeden bir araştırma yapın. Sizin ilgilenmediğiniz hakların devlete aktarıldığını aklınızdan çıkarmayın! Belki şu an bu yazıyı bir milyoner okuyordur kim bilebilir…" dedi.

DOLAR TAHMİNİ

Öte yandan İslam  Memiş, dolarla ilgili de önemli bir tahminde bulundu.  İslam Memiş, dolar endeksinin 108'in üzerine yükselmesinin hem diğer yabancı para birimlerini hem de altın gümüş gibi emtiaları olumsuz etkilediğini belirterek şunları söyledi:

Altının ons fiyatında teknik olarak kısa vade için 1720-1770 dolar aralığını takip etmeye devam ediyorum. Bu iki seviye oldukça kritik ve önemli. 1720 destek seviyesi aşağıya doğru kırılırsa 1680 dolar seviyesi gündeme gelebilir. Tabii ki bu kadar sert düşüşlerden sonra bir tepki alımı yaşanması gerekiyor. Bu da ons altını kısa vade için 1770 direnç seviyesi olarak karşımıza çıkarmaya devam ediyor. Yani kısa vade için 1 aylık süreçte 1720-1770 dolar aralığı oldukça önemli.

Özellikle ABD'de enflasyon beklentisinin üzerinde açıklanması FED'in şahin tondaki söylemlerinin devam etmesi anlamına gelir ve bu da 75 puanlık faiz artırımını kesinleştirir. Bu da ons altının yeniden 1700 dolar seviyesinin altına sarkmasını mümkün kılabilir diye tahmin ediyorum. Ancak orta ve uzun vadeye baktığımız zaman hem ons altın hem de gram altında düşüşlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum. Geri sarkmalar, baskılanma orta ve uzun vadede yerine yeniden yükselişlere bırakabilir. Elinde dolar olan yatırımcı ons bazında ya da gram bazında bu düşüşleri fırsata çevirebilir diye düşünüyorum.

Her ne kadar ons altında bir baskılanma olsa da içeride dolar TL kuru güçlü durduğundan dolayı gram altın TL fiyatında yükselişin devam ettiğini gözlemliyoruz.