Genel

Ne kadar emekli maaşı alırım? Ne zaman emekli olurum?

Emeklilik soruları, emekli olmaya az bir zamanı kalan ya da bu konuda merakını gidermek isteyen kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilenler!İşte araştırılan soruların yanıtı…

Ne kadar emekli maaşı alırım? Ne zaman emekli olurum? soruları en çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte araştırılan soruların yanıtı…

EYT İLE NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM?

Emekli maaşı hesaplaması çalışma günü, prim ödemesi gibi birçok kritere, şarta göre değişiklik gösterir.

İşte emeklilik hakkında sorulan diğer sorular…

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) internet sitesinde 'Emekli olursam ne kadar maaş alırım' uygulamasını merak eden vatandaşlar için erişime açtı. Emekli maaşı hesaplanırken çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere bakılıyor. SGK'nın internet sitesinde maaş ve emeklilik zamanı bilgileri ile birlikte, kesinlik içermeksizin emekli olduğunuzda alacağınız maaş kişilerin karşısına çıkmaktadır.

EMEKLİ MAAŞI NASIL HESAPLANIR?

Emekli maaşı hesaplaması, çalışma günü, prim ödemesi gibi pek çok kritere bakılmaktadır ve bu kriterlere göre değişiklik göstermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu da kendi sitesinde yer verdiği maaş ve emeklilik zamanı bilgileriyle birlikte, kesinlik içermeden emekli olduğunuzda alacağınız maaşı belirtiyor.

4B Bağ-Kur emekli maaşı için vatandaşlar e-Devlet sistemine giriş yapılıp, alacakları maaşın tutarını öğrenebilirler.

turkiye.gov.tr 4b emekli aylık hesaplama sayfasına giren vatandaşlar gerekli bilgileri doldurduktan sonra emekli maaşı hesaplaması yapabilirler.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

Emeklilik yaşı hesaplanırken çalışılan kurum ve ilk çalışmaya başlanılan dönem göz önünde bulundurulmaktadır. Bu bilgilere ek olarak da SGK kapsamında sigorta sistemi 4A, 4B ve 4C olmak üzere üçe ayrılıyor. Bu noktada çalışılan sigorta sistemi de emeklilik yaşı hesaplamasında en önemli etkenlerden biridir.

MEMUR EMEKLİ MAAŞI ZAM FARKI NE ZAMAN YATIRILACAK?

Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18 yıllık yüzde 64,27 olarak belirtildi. Bu gelişmeyle birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyona göre yüzde 15,39 oranında zam alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan zam oranının yüzde 30'a gibi bir yükselmeye gittiklerini en düşük emekli maaşının ise 5 bin 500 lira olduğunu açıkladı.

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak tarihinde hesaplara yatacak. Diğer yandan ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere memur ve emeklilerin maaşlarına enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden alacakları zam ile birlikte ek destek sağlanacağı da öngörülüyor.

Yeni yasaya göre ne zaman emekli olurum? SGK ne zaman emekli olurum?

Evde bakım maaşı yatan iller 2023! Evde bakım zamlı maaş ne zaman yatacak? 11 Ocak evde bakım maaşı yatan iller!