27 / 04 / 2024

Necati Akyazıcı: Herkesin dönüşümden beklentisi farklı!

Necati Akyazıcı: Herkesin dönüşümden beklentisi farklı!

Canan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Necati Akyazıcı, artan nüfus, gelişen teknoloji ve artan refahla birlikte çağdaş şehirlerde yaşama taleplerinin geldiğini dile getirerek kentsel dönüşümün kesinlikle yapılması gerektiğine değindi



Kentsel dönüşüm ihtiyacının temelinde, artan nüfus, gelişen teknoloji ve artan refahla birlikte çağdaş şehirlerde yaşama taleplerinin geldiğini dile getiren Canan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Necati Akyazıcı, ekonomik ömrünü tamamlamış ve ruhsatsız kaçak yapıların kentlerde çoğunluğu teşkil ettiğini kaydetti.

Dayanıksız yapıları kanser tümörüne benzeten Akyazıcı, œBunlar depreme karşı dayanıksız, boyasız, sıvasız, ısı yalıtımı olmayan, görüntü kirliliğine neden olan, son derece yüksek enerji tüketimi ve hava kirliliğine yol açan yapılar. Düzensiz bir kentleşmede yer aldıkları için yayaların yürüyebileceği bir kaldırımdan dahi yoksun. çocuk oyun alanları, bisiklet yolları ve yeterli yeşil alanı olmayan bu şehirlerde trafikte keşmekeş olduğundan yaşanması çok zor diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projelerinin bir ihtiyaç olduğu konusunda herkesin hemfikir olduğunun altını çizen Akyazıcı, œFakat herkesin beklentisi birbirinden farklı. Bazıları kentsel dönüşümü imar artışına bağlı olarak sadece rant kapısı olarak değerlendiriyor. Bir başka kesim ise şehrin eski bölgelerinin tamamen yıkılıp yüksek yapılarla donatılacağını umuyor diye konuştu.

Necati Akyazıcı"nın dönüşüm formülü:
1- Bireysel menfaatler yerine kamu yararını ön planda tutan yasal alt yapı düzenlemelerini hızla gerçekleştirilmesi.
2- Tüm kenti kapsayan proje yerine bölgesel ve öncelikle daha az sorun yaratacak ölçekte projelerin hızla uygulanması.
3- çok eski ve deprem güvenliği olmayan yerleşim bölgelerinde herkesi memnun edecek ve özendirecek imar uygulamalarıyla çözüm aranması.


Geri Dön