Kent Haberleri

Necattin Demirtaş: Yeni yapılan konutlara yeraltı konteyneri şart!

Yeni yapılacak konutlarda yer altı konteyner uygulamasının zorunlu yaparak imar planına işlediklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yeni yapılacak konutlarda yeraltı konteyneri için yer göstermeyenlere ruhsat vermeyeceğini söyledi.


Yeni yapılacak olan konutlarda yer altı konteyner uygulamasının zorunlu hale getirerek imar planına işlediklerini ifade eden Başkan Demirtaş, Türkiye'de ilk defa şehir planına yer altı konteyner sistemi bulun durma şartı koyan belediye olduklarını söyledi. Yer altı konteyner sistemini kullanmayan konutlara ruhsat verilmeyeceğini belirten Başkan Necattin Demirtaş, "Yeni konutlarda vatandaş bize yer gösterecek.Bizde belediye olarak yer altı konteynerım belirlenen noktaya yerleştireceğiz" dedi.Yer altı konteyner sisteminin ekonomik ve çevresel avantajlarını ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, Klasik çöp toplama sistemine göre 15 kamyonun 40 seferde toplandığı çöpü, yer altı konteyner sistemi ile 2 araç ile üç seferde topladık larını söyledi. 22 m3 hacimli ve 13 ton atık kapasiteli yeraltı konteyner aracının 40 konteyner taşıma kapasitesi olduğunu kayd eden Demirtaş, 15 kamyonun çöp toplamak için günlük har cadığı akaryakıtın 1.980 TL olduğunu , 2 yeraltı konteyner aracının ise, günlük 148 TL akaryakıt harcadığını ifade etti.

Mevcut klasik çöp toplama siste minde 15 adet çöp kamyonu ile yapılan çöp toplama işinde her bir kamyonda 1 şoför ve 2 işçi olmak üzere toplam 3 personel çalıştığını söyleyen Başkan Demirtaş, " Yeraltı konteynır sistemi ile çöp toplama sisteminde 2 adet çöp kamyonu vardır. Her bir kamyonda 1 şoför çalışmak tadır. Klasik çöp toplama sistemi ile yapılan 30 işçinin belediyem ize aylık maliyeti 46 bin TL, yer altı konteyneri sistemi ile toplam 2 işçinin belediyemize 4 bin TL'dir. Bu hesaplamaya göre her ay eski isteme göre 42 bin TL per sonel harcamasında kara geçmiş oluyoruz" diye konuştu.

Yeni yapılacak olan konutlarda yer altı konteyner uygulamasını zorunlu hale getirerek imar planına işlediklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Yer altı konteyner sistemini kullanmayan konutlara ruhsat verilmeyeceğini belirtti. Demirtaş, "Yeni konutlarda vatandaş bize yer gösterecek. Biz de belediye olarak yer altı konteynerini belirlenen noktaya yerleştireceğiz" şeklinde konuştu.


Olay