Genel

Necip Nasır: İş güvenliği yasası hakkıyla uygulansın!

Müteahhitler Federasyonu ( MÜFED ) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, "Sorunlar, ancak sektörün tüm muhataplarının görevlerini düzgün yapması ile çözülebilir.İş güvenliği yasası hakkıyla uygulansın dedi...

Kısa süre önce İstanbul'da yaşanan asansör faciasının iş güvenliği yasası ve denetim mekanizmasının sağlıklı bir şekilde uygulanmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çeken Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, "Sorunlar, ancak sektörün tüm muhataplarının görevlerini düzgün yapması ile çözülebilir. Bu gerçekçi yaklaşımla gelecekte, asansör ve yangın faciaları gibi iş kazalarının önüne geçilebilir" dedi. 


Bilinçlenmek lazım İnşaat sektörünün örgütlü ve disiplinli hareket etmesi gerektiğini kaydeden Necip Nasır, şunları söyledi: "Müteahhitlik sektöründe örgütlü bir yapının olmaması, sektörün tanımının yapılmamış olması büyük bir sorun, bu büyük sektörün bilimsel argümanlarla hareket etmesi gerekiyor. Bütün işlerin standartlara uygun yapılması ve tüm paydaların bilinçlendirilmesi gerekiyor. Yeni yasa ile müteahhitlik sektörünün tanımının yapılmasısağlanmış olacak." 



iş kazalarının sonrasında akla ilk olarak müteahhitlerin geldiğini hatırlatan Necip Nasır, profesyunel müteahhitlik kuruluşlarının malzeme-den çalarak veya ucuz malzeme kullanarak kazanç sağlayamayacaklarının, sağlam ve rekabet edebilecek imalatlarla varlıklarını sürdürebileceklerinin bilincinde olduklarını,, müteahhitlerin iş güvenliği konusunda maliyetten kaçmadığını sözlerine ekledi. 


Milliyet Ege