Necmettin Erbakan Üniversitesi hastane inşa ediyor!
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nin dışında 600 yataklı yeni bir hastane yapmaya hazırlanıyor. Rektör, Prof. Dr. Muzaffer Şeker hastanenin 2014 yılı içerisinde Mart ayında başlanacağını belirtti.
Meram Tıp Fakültesine 600 metre ileride olan eski cephanelik diye tanımlanan yere yapılacağını ifade eden Rektör, Prof. Dr. Muzaffer Şeker, “2,5-3 yıl içerisinde bitirilmesi gereken bir hastane. O bitince Meram Tıp Fakültesinin etrafında ana gövdede bulunan 6 tane blok yıkılacak ve buraya taşınacak. İçerisinde de çocuk ve kadın doğum şuan ki mevcut yapıda kalacak, diğer birimlerin hepsini yeni bölüme çekmiş olacağız” şeklinde konuştu. Şeker, araziyi Selçuklu Belediyesiyle ortak olarak TOKİ’den aldıklarını, ana bloğun artık ekonomik ömrünü tamamladığını ve yapılan çalışmalarla 600 yataklı bir hastane olacağını ancak 600’le başlayıp 900’e çıkacak şekilde ayarlandığını dile getirdi. Böyle bir projenin yüz milyarın üzerinde olduğunu ve çocuklara yönelik ayaktan tedavi birimi kurduklarını söyleyen Şeker, “Ana binada 6 bloğun yıkılması gerekiyor. Yeniden dizayn edilip parkı olan, çocukların rahatlıkla bahçesinde oynayabileceği, uzun süreli kalacak çocuklara eğitim verecek şekilde bir çocuk hastanesi olacak. Çocuk onkolojisi içinde ayrı bir bölüm düşünüyoruz” dedi.
“TAPULU KAMPÜSE SAHİP NADİR ÜNİVERSİTELERDEN BİRİYİZ”
Yapılan yeni kampüsün Meram Belediyesi’nin çabalarıyla devralındığını ifade eden Şeker, “Tapulu kampüse sahip olan çok az üniversiteden birisiyiz. Yeni dönemde tapulu olan fazla okul yok. Yaklaşık 3 bin dönümlük bir araziye kavuşuyoruz” diye konuştu. Şeker, Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Rektörden oluşan bir komisyonla 3 bin dönümü geçmeyecek bin dönümün altına da inmeyecek şekilde bir arazi olursa ancak üniversiteye izin verileceği şeklinde bir şart koştuklarını belirtti. Kampus arazisi kendilerine geçtikten sonra oranın bir yıldır mastır planıyla uğraştıklarını ve 2014 ün ilk aylarında teslim edilmiş olacağını kaydeden Şeker, “Şuan da yükselen binalar 3 fakültenin geçici öğrencilerinin ders yaptığı alanlar olarak kullanılacak. Sosyal ve Şehir Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bir de Uygulamalı Bilimler Fakültesi var, onlar orada ders yapmış olacaklar. 3 yıl sonra da Sosyal ve Şehir Bilimler Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi kendi binalarına taşınacak. Daha sonra rektörlük yapılacak. 10 yıl içerisinde kampus kendi rayına oturmuş ve tamamlanmış olacak” şeklinde konuştu.
ÖNCELİK FİZİKİ ALT YAPIYI OTURTMAK
Türkiye’de neredeyse bütün şehirlerde üniversite olduğunu ve Türkiye’de 3 büyük şehrin dışında 5 üniversitesi olan 4’ncü İl olduklarını söyleyen Şeker, “Şehirlerarasında rekabet daha da artıyor. Öğrenci de tercihini yaparken artık birçok kritere bakıyor. Biz kendi aramızda planlama ve stratejik hareket etme anlamında yapmış olduğumuz tespitlere uyarak ilerlemek istiyoruz” dedi. Şeker, 2014–2015 eğitim döneminde yeni bir fakülte açmayacaklarını, 14 fakülteleri bulunduğunu, Eczacılık ve Hukuk Fakültesinin de YÖK’te beklediğini ve önceliklerinin fiziki alt yapıyı oturtmak olduğunu dile getirdi.
Anadolu 'da Bugün