Necmi Kadıoğlu: Yapılan yapılar imara uygun!
Esenyurt Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun yönetiminde gerçekleşti. 16 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi.
Esenyurt Belediye Meclisi Şubat ayı oturumunda CHP'li Meclis Üyesi Yavuz İren'in verdiği 'Cemevlerinin ibadethane sayılması' ve 'imar konulu' soru önergelerine cevap veren Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, cemevlerinin ilk kez Esenyurt 'ta imar planlara işlenerek 'ibadet yeri' olarak belirlendiğini ifade etti. Kadıoğlu, 'imar' ile ilgili soru önergesine de geçmiştin örnek vererek, "2004 öncesi yapılan kaçak yapılar yüzünüzden, yani sizin yüzünüzden şuan ben yargılanıyorum" dedi.
Meclis gündem maddelerine ek olarak CHP Grubu 'Cemevlerinin ibadethane sayılması' ve 'imar konusu' ile ilgili 2 ayrı soru önergesi verdi.
Esenyurt Belediye Meclisi Şubat ayı meclis toplantısında ilk olarak CHP Grup Sözcüsü Dr. Yavuz İren, 'imar konulu' bir soru önergesi verdi. İrem'in Esenyurt 'ta inşaat ruhsatları, kaçak yapılar ile ilgili soru önergesine AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Akboğa cevap verdi. Akboğa," Modern kentleşmenin örneğini sergileyen Esenyurt'ta bu konuyu sürekli önümüze ısıtıp ısıtıp getirmeyin. Bizim imara aykırı kaçak yapımız yoktur. 2014 yılında, 4 bin 650 adet ruhsat verildi. Bunu da bir önceki mecliste söyledik. Bu da bir dünya rekorudur. Bizim burada imarsız hiçbir parselimiz yoktur. Bütün yapılan planlar Esenyurt'un gelecek yıllarını da hesaplayarak yapılmıştır. Bizim imara aykırı olarak verdiğimiz hiçbir ruhsat yoktur. Mevcut yükümler çerçevesinde inşaatlarımız devam etmektedir. Bu Esenyurt'un iyi giden imajına zarar vermek için özellikle yapılmaktadır" dedi.
"2004 ÖNCESİNDEN DOLAYI BEN YARGILANIYORUM"
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise, "2004 öncesinden kalan kaçak yapılar yüzünden şu an ben yargılanıyorum. Bizim dönemimizde kaçak yapıyla mücadele var. Yapılan yapılar imara uygundur. Kaçak yapımız yok" ifadelerini kullandı.
CHP Grubu sözcüsü Yavuz İren'in verdiği ve gündeme alınan diğer bir önergede ise, belediye meclisinden cemevlerinin ibadet yeri olduğu kabulü doğrultusunda bir karar alınması ve Esenyurt bulunan cemevi yerlerinin ibadethane olarak işlenmesini talep etti.
"CEMEVLERİNE YÖNELİK HER HİZMETİ YAPIYORUZ"
Cemevlerine yönelik muhalefetin okuduğu önergeyle ilgili Başkan Kadıoğlu, "Cemevleri ilk kez Esenyurt'ta imar planlarına işlenerek 'ibadet yeri' olarak belirlendi. Biz Esenyurt Belediyesi olarak zaten Cemevlerimizi yapıyoruz. İlçemizde yer tahsis edip gerekli hizmetini sağlamaya çalışıyoruz. Esenyurt Belediyesi olarak Erenler Cemevi'nin yapımına katkı sağladık. Cem salonunu biz yaptık. Bahçesine 3 dönüm arsa tahsisini yaparak bahçe düzenlemesini yaptık. Yine bizden istedikleri talepleri yerine getiriyoruz. Güneş Cemevi'nin yerini tahsis ettik. Kaba inşaatını da biz yaptık. Örnek Cemevi'nin yerini de biz aldık ve orayı da biz yaptık. Haramidere Cemevi'nin yerini kendi yerleri değildi. Biz aldık ve cemevine tahsis ettik. Şimdi orada inşa çalışmalarımız devam edecek. Yine Kıraç Kuruçeşme'deki cemevimizde de destek oluyoruz. Biz bütün cemevlerinin bizden istedikleri taleplere cevap vermeye çalışıyoruz. Bakımlarını yaptırıyoruz. Cemevine giden yurttaşlarımızla, camiye giden yurttaşlarımız arasında fark varmış gibi bir algılama yaratılıyor. Bu anlayış çok yanlış bir anlayıştır. Her mezhepte, tek bir anlayış tek bir doğru vardır; bu da 'Allah İnancı'dır. Kitabı aynıdır, peygamberi aynıdır, ehlibeyt sevgisi aynıdır. İbadet yeri olarak düşünürsek, yeryüzünün tamamı ibadet yeridir" dedi.
ESENYURT AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA DİKKAT ÇEKTİ
Başkan Kadıoğlu, Egemen Bağış'ın da bulunduğu Avrupa Parlamentosu'nda, Esenyurt'ta yapılan cemevleri ile ilgili adımlar konuşulduğuna dikkat çekti. Kadıoğlu, Esenyurt'un bu anlamda diğer ilçelere oranla önde olduğuna değindi. Cem evlerinde yapılacak olan tüm etkinliklere belediye olarak yer tahsis edebileceklerini belirten Kadıoğlu, ibadethanelerde yapılan panelleri ve ibadet dışındaki toplantıları doğru bulmadığını belirtti. Kadıoğlu, bu tür etkinlikler için belediyenin kültür merkezleri ve diğer alanlarını kullanmalarını istedi.
BAŞKAN KADIOĞLU'NDAN MECLİSTE KÜRTÇE AÇILIM
Esenyurt Belediyesi Başkan Danışmanı Abdurrahman Teymur, Esenyurt Belediye Meclisi Şubat ayı oturumunda düzenlenen törenle meclis üyesi rozeti taktı. Toplantıya Başkanlık eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun önerisi üzerine törende Kürtçe konuşan Vanlı Abdurrahman Teymur'a, Muşlu Hayrettin Babahan tercümanlık yaptı.
7 Haziran 2015 Genel seçimleri için Ak Parti'den Milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Esenyurt Belediyesi Murat Cebecioğlu'nun yerine Başkan Danışmanı Abdurrahman Teymur meclise girmeye hak kazandı.
Esenyurt Belediyesinde Başkan Danışmanı olarak görev yapan Abdurrahman Teymur, Belediye Meclis salonunda düzenlenen törenle meclis üyesi oldu.
TEYMUR KONUŞTU, BABAHAN TERCÜME ETTİ
Abdurrahman Teymur meclis kürsüsünden ilk olarak Türkçe konuşarak duygularını dile getirdi. Teymur'un konuşması devam Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Teymur'dan konuşmasına Kürtçe devam etmesini istedi. Bunun üzerine Teymur, Hayrettin Babahan'ın tercümanlığı eşliğinde konuşmasına Kürtçe devam etti.
Abdurrahman Teymur'un Kürtçe konuşması ile gergin geçen Esenyurt Belediye Meclisinde neşeli anların yaşanmasına da sahne oldu. Abdurrahman Teymur yaptığı Kürtçe konuşmanın ardından Başkan Kadıoğlu, mecliste Kürtçe konuşma yapılmasının doğal karşılanması gerektiğini vurguladı.
Nabız