Ekonomi

Neden altın ve gümüş almalıyız?

Altın ve gümüş 1971 yılından beri değerli bir metal olarak kullanılıyor. Altın yaklaşık 5000 yıldır hayatımızda alıyor. Bu değerli madenler geçmişten günümüze hala değerini korumaya, hatta değerini katlayarak ilerlemeye devam ediyor. Gümüş ve altın neden mi alınmalı? İşte yanıtı...Değerli metallerden, kripto paralara, gayrimenkule kadar insanlar çeşitli yatırım enstrümanlarına yatırım yapıyor

Günümüzde insanlar bir çok şeye yatırım yapmaktadır. Değerli metallerden, kripto paralara, gayrimenkule kadar insanlar çeşitli yatırım enstrümanlarına yatırım yapıyor. Bizim sorumuz ise insanlar neden gümüşe ve altına yatırım yapmalı sorusunun cevabını yanıtlamak.

 

Altın ve gmüşe yatırım yapılmasının avantajlarını uzmanlar yatırımcılar için açıkladı. Günümümüzde çoğu kişi kripto paralara, bitcoine yatırım yapmakta. Oysa ki uzamanlara göre bitcoini, diğer yatırım aracı olan altın ve gümüş gibi elle tutulup yastık altına koyulmadığı için her zaman bir risknin olduğunu belirtiyorlar. Dalgalanmaya yüksektir ve yarın ne olacağını kimse bilemez.

İnsanlar altın ve gümüş için güvenli liman tabirini kullanır, peki gerçekten bu şekilde mi? Arz ve talep dağılımı nasıl?

Altın pandemi boyunca büyük bir çıkış yaptı. Pandemi koşullarının yarattığı talep fiyatları yukarı taşıdı. Ve görünen o ki insanlar savaş haberleri ile bile bu güvenli limana yöneliyor.

 

Uzmanlara göre son on yılda satın alma seçeneğinin olduğu ve satın alınacak çok fazla gümüş olmadığı zamanlar oldu. ABD'Lİ madencilerin gümüşe olan inancı bitmek üzereyken son 4,5 yıldır yeni br talep geldi ve fiyatlar hızla fırladı. Yüksek faiz oranları her ne kadar borsa için kötü bir durum olsa da değerli madenler açısından olumlu bir durumdur. Herkesin portföyünde kontrol ettiği bir miktar altın gümüş ve bitcoin olmlıdır. Neden mi? Altın gümüş ve bitcoin veya benzeri kripto paralarının arzının sınırlı olması ve arzların giderek daha sınırlı hale gelmesidir. Ve içinde bulunduğumuz dünya her geçen gün daha tehlikeli bir hale geldikçe altın ve gümüş madenlerine ulaşmak daha da güç oluyor. Çünkü sermayeyi elinde tutan para babaları bunları daha çok ellinde tutmaya başlıyor.

 

Dünyanın neresine giderseniz gidin altın değerini kaybetmez. Altın tasarruf içndir gümüş harcamak içindir. Önümüdedeki yıl enflasyonla birlikte altın ve gümüşün daha da yükseleceği öngörülüyor.
Altının değeri dünyanın her yerinde aynıdır. Altın fiyat tam olarak aynı fiyat saklanması kolay mobilitesi çok yüksek. Tüm bu nedenlerden dolayı uzmanlar altın ve gümüş alınması gerektiğini vurguluyor.

Altının onsu sert düştü!

Altın güç kaybediyor! Altın fiyatları bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne olacak? Yorumlar peş peşe geldi...

Ons altın yön arayışında: Düşecek mi, yükselecek mi?

Altın güç topluyor! Altın fiyatları yükselecek mi?

Piyasalar alev aldı! Antalya zirvesi sonrası dolar, petrol, altın yükselişe geçti!