07 / 05 / 2024

NefFlats 163'te metrekaresi 4 bin TL'ye!

NefFlats 163'te metrekaresi 4 bin TL'ye!

Dünyada ve Türkiye'de bir ilk olan Foldhome kavramını Nef Flats 163 ile konut sektörüyle tanıştıran Timur Gayrimenkul CEO'su Erden Timur,'Nef, nefesten geliyor. İnsanların bu projeyi sevmesinin nedeni de bu...



Dünyada ve Türkiye'de bir ilk olan Foldhome kavramını Nef Flats 163 ile konut sektörüyle tanıştıran Timur Gayrimenkul, özellikle üniversite mezunu, 25-35 yaş grubunda, yılda iki kez tatile çıkan, beyaz yakalı, bekar veya yeni evli, çocuksuz, hobileri olan, çevreye duyarlı bir kesimi hedefliyor. Timur Gayrimenkul CEO'su Erden Timur, 'Nef, nefesten geliyor. İnsanların bu projeyi sevmesinin nedeni de bu... Hayatta vazgeçilmeyecek tek şey nefes almaktır' diyor.

Timur   Gayrimenkul   tarafından hayata geçirilen ve Levent'te yapımı süren Nef Flasts 163 projesi 59-112 metrekarelik 5 farklı normal ve loft dairenin yer aldığı 308 konuttan oluşuyor. Türkiye ve dünyada ilk kez Nef tarafından uygulanan Foldhome kavramı ile kişiye özel kullanım alanlarını tarifliyor. Burada ikamet edenler 24 farklı sosyal alanı kullandıkça ödüyor. Bu alanlar arasında sinema odası, çalışma odası, parti odası, playstation odası, hobi odası, misafir odası gibi bölümler var. Metrekare fiyatı 4 bin ile 5 bin 500 TL arasında değişen Nef Flasts 163 projesi üniversite mezunu, 25-35 yaş grubunda, yılda iki kez tatile çıkan, beyaz yakalı, bekar veya yeni evli, çocuksuz, hobileri olan, çevreye duyarlı bir kesimi hedefliyor. Ulaşım arterlerine yürüme mesafesindeki Nef Flats 163, 2-3 bin TL maaş alan kesimin ihtiyaçlarım karşılayacak donanıma sahip. Proje, 900-bin 300 TL aralığında kira getirebiliyor. Bu şartlarda bile 14-15 yılda kendini amorti edebileceği için yatırım olarak öneriliyor. Timur Gayrimenkul CEO'su Erden Timur, sektörde markalaşmaya önem verdiklerini belirtiyor. DİK (Deutsche Infrastruktur Kapital) ile bir ortaklık kurduklarını söyleyen Erden Timur, 'Sektörün BMW'si olacağız' diyor. Timur, Nef Flats 163 hakkındaki dergimizin sorularını yanıtladı:

Nef'i anlatır mısınız

Bizim Nef markası altında Flats, Apartments, Houses, Studios, Dormsve Offıces adını verdiğimiz 6 serimiz var. Normal hatlı üretim mantığı tüm üretim prosesleri ile aynı. Sürdürülebilir ve devam ettirilebilir bir konseptimiz var. Bir asansör tuşunun ya da binanın girişindeki masanın ya da saksının tasarım olması satışınızda etken değildir. İnce düşünülmüş birçok ayrıntıyı bir arada barındırıyoruz. Ama bütün bunlar bir araya geldiğinde fark yaratır. Mesela normalde asansöre bindiğinizde orada çalan müziği dinlersiniz. Bizim projelerimizde ise kapı numaranızı girersiniz, sizin play list'iniz çalar. Basittir ama önemli olan insanlar adına onu düşünmektir.Zaten üst düzey markaların hepsinin birleştiği nokta budur. Sizin adınıza kullandığınız şeyin tasarımına ve detayına önem verir ve hayata geçirir. Biz her serimiz için 5 ayrı uluslararası tasarımcıyla çalışıyoruz. Hedef kidenin ihtiyaçlarını doğru belirleyip ona göre üretiyoruz. Apartments daha çok ailelere yönelik. Nef Flats serisi ise gençlere yönelik bir poje.

Nef Flats 163'ün hedef kitlesi kimler

Üniversite mezunu, 25-35 yaş grubunda, yılda iki kez tatile çıkan, beyaz yakalı, bekar veya yeni evli, çocuksuz, hobileri olan, çevreye duyarlı bir kesimi hedefliyor. Nef Flats 163'ün amacı, 900 bin 300 TL kira aralığında, kent merkezinde kaliteli bir yaşam sun ¬mak. Proje 2-3 milyon TL maaş alan yaklaşık 950 bin kişiye sesleniyor. Bu kişiler halen ortalama bin TL kira ödeyerek Mecidiyeköy, Ortaklar, Gül bağ, Kuştepe, şžişli, Beşiktaş, Fulya gibi semtlerde 25 yıllık, altyapısı yetersiz, niteliksiz konutlarda oturuyor. Ellerindeki olanaklarla daha iyi konutlarda yaşamak istediklerinde Ataşehir, Bahçeşehir gibi kent merkezine uzak yerlere gitmek zorunda kalıyor ve trafikte 2-3 saat harcıyorlar. Kanyon'a 900 metre mesafede inşa edilen Nef Flats, temel ulaşım merkezlerine 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

Nef markası altında neler yaptınız

Nef bizim 2010 Mayıs'ında tanıttığımız markamız. Nef, 'nefes'ten geliyor, nefes almakla ilgili bir durum. İnsanların bu projeyi sevmelerinin de tek sebebi nefes. Hayatta vazgeçilemeyecek tek şey nefes almaktır. Nef markası altında şu an 3 projemiz devam ediyor. Göztepe ve Levent'te Flats serisi, Kemerburgaz'da Aparment serisi. Diğer serilerle ilgili de yaklaşık bir senedir çalışmalar yapılıyor. Bu serileri mutlaka üreteceğiz diye de bir zorunluluk yok. Müşteri beklentileri, ihtiyaçlar, o dönemki ticari beklentiler ve arazi durumu bunu belirleyecek. Belki 5 sene sürekli aynı seriyi üreteceğiz. Mantığımız bu yönde.

Binanın mimarı kim

Nef in ürettiği binalar tamamen tasarım ağırlıklı. Mesela Levent'teki binayı birçok ödüle sahip Seyhan Ozdemir ve Sefer çağlar tarafından kurulan Autoban tasarladı. Daha önce birçok ünlü binanın iç mimari projesini yapan Autoban, bu projeyle ilk dış mimari projesini de çalışmış oldu. Bizim için binanın dış, görünüşünün her yönüyle tasarım olması önemli. Her ayrıntının ince düşünülmesi gerekiyor. Nef in odaklandığı iki şey var: Tasarım ve müşteri adına ince düşünülmüşlük. şžu an 12 tane tasarımcı bu iş için çalışıyor. Kimi endüstriyel tasarımını yapacak, kimi iç mimarisini yapacak. Yani işin içinde farklı hayal dünyaları olacak.

Nef Flats 163'te metrekare fiyatı ne Satışlara ilgi ne düzeyde

Toplam 308 dairemiz var. Yüksekliğe ya da konuma göre değişen metrekare fiyatımız var. Bu da 4 bin,5 bin 500 TL fiyat aralığında değişiyor. Mayıs 2012'de de teslim edeceğiz. Henüz lansmanını yapmadığımız dönemde bile satış yapük. İnternet sitemizden bile üye olarak satın alanlar oldu. şžu an yüzde 70'in üzerinde bir satış rakamına ulaştık. Alanların büyük çoğunluğu da finansçı. Doğru bir fiyatlama
yaptığımızı bu kesimin ilgisinden anlayabiliyoruz. Bankalar buraya mortgage kredisi vermek için görmeye geldi, görünce de aldılar. Herkes birbirini haberdar etti. Beklediğimizden daha fazla ilgiyle karşılaştık. İnsanlar, bir şey çok satılmışsa fiyatı artmıştır diye düşünüyor ama bizde böyle değil. Önce alt katları sattık. Üst katlarda yerlerimiz var.

Bu projenin özellikleri neler Müşteriye ne sunuyor

Bu proje İstanbul'da hiç bilinmemiş yepyeni şeyler sunuyor. çok hızlı satmasının da sebebi bu. Sözünü ettiğimiz hedef kitlenin kirada oturabileceği çok değerli bir yatırım. Pratiklik ve rahatlık öneriyoruz. Gerçekte 60 metrekarede yaşarken bin 900 metrekarenin keyfini sunuyoruz.Bizim 59-112 metrekare büyüklüğünde değişen normal ve loft dairelerden oluşan 5 değişik konut tipimiz var. Bunun dışında misafir odası, çalışma odası, playstation odası, hobi odası, parti odası, müzik odası gibi 24 farklı sosyal alanımız var. Bu alanları gerektikçe kullanıyor ve karşılığında makul bir ücret ödüyorsunuz. İnsanlar büyük evler alıyor ama birçok alanını kullanmıyor. Biz size kullanacağınız kadarının bedelini ödemeyi öneriyoruz. Size içinde depozitonuzun ve ön ödemenizin yüklendiği bir kart veriliyor. Siz kullandıkça buradan düşülüyor, tekrar yükleme yaptırıyorsunuz. Rezervasyon sistemiyle çalışan bu sistem, alışkanlıklara göre düzenlenebiliyor. Son derece makul ücretlere bu hizmetlerden faydalanıyorsunuz. Bizim için hizmetin efektif olması önemli. Yani siz sinemaya gittiğinizde harcayacağınız paranın daha azını sinema odasını kullandığınızda ödemelisiniz. Bu ücretlerin üzerine küçük bir amortisman, temizlik, elektrik masrafı koyup o şekilde fiyatlandırıyoruz.
Capital Mortgage/şžule şžentarlı


Geri Dön