Sektörel

Nemport Limanı bugün açılıyor!

Aliağa'da Heris ailesinin 70 milyon dolarlık yatırımla kurduğu liman, bugün düzenlenen bir törenle resmi olarak açılacak

Heris Ailesi'nin İzmir'in Aliağa ilçesi Nemrut Limanlar Bölgesi'nde 70 milyon dolarlık yatırımla kurduğu Akdeniz Kimya'ya ait olan limanın resmi açılışı bugün gerçekleştirilecek.

Ege Bölgesi'nin ilk özel konteyner limanı unvanını taşıyan Nemport, Akdeniz Kimya tarafından geçtiğimiz Eylül ayında Aliağa'da hizmete açıldı. Nemport, ünlü İngiliz deniz taşımacılık şirketi Borchard'ın, Akdeniz ve Kuzey Avrupa'dan gelecek gemilerinin Türkiye'deki liman hizmetlerini karşılayacak.

AYNI ANDA 4 GEMİ
Alsancak Limanı'na hızlı ve güvenilir bir alternatif yaratarak, ithalat ve ihracatçıya büyük olanak sunmayı hedefleyen Nemport'un, Borchard ile yaptığı işbirliğinden çok memnun olduğunu açıklayan Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Heris, "Her hafta Borchard'a ait iki gemi limanımızdan yükleme ve boşaltım işlemlerini gerçekleştirecek. Nemport Limanı'na bugüne kadar yaklaşık 70 milyon dolarlık yatırım yaptık. Limanımız toplam 140 bin metrekarelik alan üzerinde ve aynı anda 4 geminin yanaşabileceği bir büyüklüğe sahip" dedi.
Geçtiğimiz yıllarda İzmir'de yaşanan liman grevi nedeniyle, konteyner teslimatıyla ilgili yaşadıkları kriz sonucunda kendilerine ait bir liman kurmaya karar verdiklerine dikkat çeken Nemport Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Heris şunları söyledi; "Alsancak Limanı'nın sıkışıklığı sebebiyle firmalar yıllardır büyük sıkıntı yaşadı. Hızlı ve düşük maliyetli hizmetimizle, kısa sürede ithalat ve ihracatçıya can simidi olduk. Karayoluna 500 metre, TCDD Aliağa Biçerova triaj istasyonuna 800 metre uzaklıkta yer alan Nemport, sanayiciler için güçlü bir alternatif yarattı. Nemport'ta her hafta sonu toplam bin 600 konteynerın yüklenmesi limanın ileride çok daha büyük bir trafiğe sahne olacağının açık bir kanıtıdır."
YeniAsır/Erdal Çarboğa