28 / 04 / 2024

Neo İnşaat'a operasyon: 12 gözaltı!

Neo İnşaat'a operasyon: 12 gözaltı!

İnşaat izni olmayan projeleri maket üzerinden satan Neo İnşaat’a operasyon yapıldı. Operasyonda şirket yönetim kurulu üyelerinin de arasında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı...



İstanbul’da inşaat izni dahi olmayan projeleri maket üzerinden satan Neo İnşaat’a operasyonda şirket yönetim kurulu üyelerinin de arasında bulunduğu 12 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin 100 kişiyi dolandırdığı ve temin ettikleri paraları ABD’deki şirket hesaplarına aktardıkları iddia edidi. Milliyet'te yer alan habere göre; Bir grup vatandaş bir inşaat şirketi tarafından dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa başvuru yaptı. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firmadan proje maketi üzerinden daire alan onlarca kişinin mağdur olduğunu tespit etti.

170 milyonluk vurgun

Arnavutköy ile Eyüpsultan’da çalışmalar yapan Neo İnşaat’ın kötü olan ticari durumunu gizlediği belirlenirken, projelerin bazılarından arazi sahiplerinin bile habersiz olduğu, inşaat izinlerinin olmadığı anlaşıldı. Projeleri yarım bıraktığı belirlenen şirket yöneticilerinin olmayan projeler için maket hazırladığı ve açtıkları satış ofislerinde bu maketler üzerinden ev sattıkları belirlendi. 100’e yakın vatandaşı 170 milyon TL dolandırdığı bildirilen şirketin 12 yöneticisi gözaltına alındı. Şirket yöneticilerinin ev karşılığı kredi çektirip senet alan mağdurlara senetleri için icra takibi yaptırdığı da iddialar arasında.

Neo Yapı konkordato ilan etti!

Neo Yapı hakkında iflas davası açıldı!

Neo Yapı'da işler karıştı!


Geri Dön