16 / 05 / 2024

Neo Yapı, Gölpark'ın 3. Mahallesini satışa çıkarıyor!

Neo Yapı, Gölpark'ın 3. Mahallesini satışa çıkarıyor!

Kemerburgaz'daki Gölpark Villaları'nda sona yaklaşan Neo Yapı, yine aynı bölgede bir proje daha hayata geçirecek. şžirketin bir diğer planı da Divan Oteli restorasyonundan sonra Taksim'in kalbindeki bir diğer oteli yenilemek



Kemerburgaz'daki Gölpark Villaları'nda sona yaklaşan Neo Yapı, yine aynı bölgede enerjisini kendisi üretebilen bir proje daha hayata geçirecek. şžirketin bir diğer planı da Divan Oteli restorasyonundan sonra Taksim'in kalbindeki bir diğer oteli yenilemek.

Beş yıl içinde gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) yapılanmasına geçmeyi ve bir sonraki aşamada da halka açılmayı planlayan Neo Yapı, Kemerburgaz Bolluca Köyü 'nde gerçekleştirdiği 220 villalık Gölpark İstanbul Projesi 'nin üçüncü mahallesini kısa bir süre içinde satışa çıkarmanın hazırlıklarını yapıyor. Burada enerjisini kendisinin üretebileceği yeni bir konut projesine daha hayat vermeyi planlayan şirket, otel inşaatı ve yenilenmesi konusundaki rolünde de daha aktif olmaya hazırlanıyor. Bu yöndeki ilk projesi Divan Oteli olan şirketin şimdiki restorasyon çalışması ise The Marmara Taksim.

Bolluca Köyü'ndeki çalışmaları hakkında konuşan Neo Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Aydın, Gölpark isimli projenin üç mahalleden oluştuğunu belirterek, 400 dönüm arsa üzerinde 2008 yılında kurulmaya başlayan 80 villalık ilk mahallenin inşaatını da satışını da tamamladıklarını, 50 villalık ikinci mahallede ise satış ve inşaata devam ettiklerini kaydetti.

Fiyat 805 bin TL'den başlıyor
Projenin toplamda 60 dönümlük satılabilir alana sahip olduğunu söyleyen Aydın, üçüncü mahallenin inşaatına da yakın bir zamanda başlayacakları projede fiyat aralıklarının 805 bin TL ile 1 milyon 630 bin TL arasında değiştiğini belirtti.
Villa büyüklüklerinin190 ile 384 metrekare arasında değiştiğini kaydeden Aydın, doğa, şehir ve ulaşım avantajını bir araya getiren projenin Atatürk Havalimanı 'na ve Maslak 'a 30 dakika, Göktürk-Kemerburgaz 'a 10 dakika uzaklıkta yer aldığını dile getirdi. Sahip olduğu bu avantajlar nedeniyle projenin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Aydın, bundan sonraki projelerde enerji açısından kendine yeten evler inşa edeceklerine dikkat çekti. Aydın, 'Minimum su, minimum enerji harcayan, içerdeki enerjiyi maksimumda koruyan, yaşama giderleri daha düşük ve yatırım karlılığı yüksek olan evler olacak bunlar ” dedi.
Aydın, Kemerburgaz Göktürk'te ve Bolluca 'da Gölpark dışında bugüne kadar Neo Vista, Neo çarşı, Neo Garden, Neo Park, Neo Studio   ve Neo Yaşam'ın da aralarında yer aldığı pek çok projeye imza attıklarını kaydetti.

2000 dönüme 1000 ağaç dikildi
Geliştirdikleri projede çevreci bir yaklaşım sergilediklerini söyleyen Kadir Aydın, Gölpark için bugüne kadar 2 bin dönüm orman arazisi hazırladıklarını ve 100 binden fazla ağaç diktiklerini fade etti. Bunun özel bir orman anlamına geldiğini belirten Aydın, “Proje arazisi içindeki büyük göle, binlerce aynalı sazan konuldu ve bu gölde hayat başlatıldı. Bu bölgenin imara hazırlanması aşamasında belediyenin ve karayollarının sorumluluğundaki altyapı çalışmalarını da üstlenerek 15 milyon dolar harcadık ” diye konuştu.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön