Genel

Neomarin AVM, engellerini aşan sanat eserlerini sergiliyor

Neomarin AVM, Özürlüler Koordinasyon Merkezi kursiyerlerine kapılarını açtı

Unutulmaya yüz tutan filografi sanatının da bulunduğu çok farklı eserler görücüye çıkıyor

Neomarin AVM, Pendik Belediye Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı “Özürlüler Koordinasyon Merkezi kursiyerlerine kapılarını açtı. Yaşadıkları hayatı engelsiz olarak görmek için çaba gösteren kursiyerler, sanatsal faaliyetlerini Neomarin AVM’de sergileyecek.

“Özürlüler Koordinasyon Merkezi Uygulamalı El Sanatlar Sergisi” adı altında düzenlenecek etkinlik 12 – 23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. El emeği ve göz nurunu yansıtan serginin en önemli eserleri, unutulmaya yüz tutan filografi tablolar olacak. Tel ve çivi kullanılarak hayat bulan eserler Neomarin ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Sergide ayrıca abajurlar, aynalı tepsiler, avizeler ve daha yüzlerce eser görücüye çıkacak.

Sergi esnasında kursiyerler, uygulama masasında yapım aşamalarını Neomarin AVM ziyaretçilerine anlatacak. Serginin açık olduğu tarihler boyunca eserlerin satışı da yapılacak. 

Engellilerin yanında: Özürlüler Koordinasyon Merkezi

Pendik Belediyesinin 2008’de hizmete açtığı Özürlüler Koordinasyon Merkezi, bugüne kadar yaklaşık 140 engelliye destek verirken; şuan 28 öğrenciye çocuk gelişimi ve 25’ine de etüt eğitimi veriyor. Yıl içerisinde tiyatro gösterileri yapan merkez, ayrıca engellilere ve ailelerine de psikolojik destek hizmeti sunuyor. Merkeze gelenlere verilen hizmetlerin yanında el becerilerini artırmak için de yıl boyunca yapılan filografi tablolar, aynalar, abajurlar ve daha birçok süs eşyası yılsonu sergileriyle ziyaretçilere sunuluyor.