27 / 04 / 2024

Neşet Tarhan kimdir?

Neşet Tarhan kimdir?

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan kimdir? Neşet Tarhan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Neşet Tarhan, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Neşet Tarhan..



Neşet Tarhan kimdir?

Neşet Tarhan, 1950  Adana  doğumlu. Ziraat Fakültesi mezunu olan Neşet Tarhan, “Türkiye’de Tarımsam Kooperatifçilik” konusunda, işletme alanında yüksek lisans yaptı.


1971 – 1980 yılları arasında Köy İşleri ve Ticaret Bakanlıklarında Bölge Müdür Yardımcılığı, Bakan Danışmanlığı, Genel  Müdür Yardımcılığı yaptı. 1980 - 2004 yılları arasında Mersin  Büyükşehir ve Yenişehir Belediyelerinde Teknik Başkan Yardımcılığı yaptı.


Mersin İdman Yurdu As Başkanlığı,  Belediyespor   Yöneticiliği yaptı; Halspor’un  kuruculuğunu  üstlendi.


Çeşitli gazetelerde belediyecilik üzerine çok sayıda yazısı yayımlandı. Dünya Bankası  Çukurova  Kentsel  Gelişme  Projesi ‘nde Proje Yöneticiliği yaptı.


Fransa, İtalya, Avusturya, Almanya, Macaristan, İspanya, Hollanda gibi ülkelerde belediyecilik üzerine incelemelerde bulundu.


Çeşitli sivil toplum örgütlerinde yöneticilik yaptı. Emekliliğinden sonraki dönemde SPK ( Sermaye Piyasası Kurulu) Değerlendirme Uzmanlığı yaptı.


Eşi Sembol Tarhan Mersin Üniversitesi’nden emeklidir.


Kızı Erinç  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler fakültesi, oğlu İstenç ise ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunudur.







Geri Dön