29 / 04 / 2024

Neslihan Tonbul kimdir? Nereli? Hangi görevlerde bulundu?

Neslihan Tonbul kimdir? Nereli? Hangi görevlerde bulundu?

Alarko Holding A.Ş Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Neslihan Tonbul kimdir? Neslihan Tonbul daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Neslihan Tonbul'un eğitim hayatı nasıldı? Neslihan Tonbul 'un hayatına dair merak edilenler.




Neslihan Tonbul kimdir?

1959 senesinde İstanbul’da doğan Neslihan Tonbul, Rutgers Üniversitesi’nden (ABD) Ekonomi ve Siyaset Bilimi bölümünü tamamlayara lisans almıştır, Fletcher School of Law and Diplomacy – Tufts University’den (ABD) ise Gelişim Ekonomisi ve Uluslararası İlişkiler sahalarından yüksek lisans derecesi bulunmaktadır.

İş hayatı

 1983 senesinde uluslararası bankacılık kariyerine Irving Trust Company, New York’ta başlamasının ardından, 1988 senesinde İstanbul’a Ortadoğu Bölge Müdürü olarak getirildi,
 finans hususunda birçok ilklere liderlik yaptı ve 2008 senesine kadar BNY Mellon’da vazifesini sürdürdü.

 Neslihan Tonbul kimdir? Nereli? Hangi görevlerde bulundu?

 2009 senesinde Yaşar Holding ve daha sonra Prysmian, Turcas Petrol ve ANEL’de YK vazifelerini yaptı ve hali hazırda Vakıfbank International AG, TOFAŞ ve PETKİM’de Bağımsız YK üyelik vazifelerine devam etmektedir. 

2014’ten bu güne dek Yeni Zelanda Kalkınma Ajansı ve Cambridge Family Enterprise Group’da kıdemli danışmanlık vazifelerini idame ettirmekte olan Tonbul, aynı anda Koç Üniversitesi’nde, Ekonomi ve İdari Bilimler Fakültesinde, Öğretim vazifelisi olarak ders vermektedir. Profesyonel mesuliyetleri yanı sıra, sivil toplum icraatları bağlamında Tonbul, türlü sahalarda yer almaktadır. 


Geri Dön