29 / 04 / 2024

Nesnelerin İnterneti Zirvesi'nde akıllı binalar konuşuldu!

Nesnelerin İnterneti Zirvesi'nde akıllı binalar konuşuldu!

Türkiye'de ilk defa tüm dünyanın ilgi gösterdiği Nesnelerin İnterneti Zirvesi düzenlendi. Etkinlikte akıllı binalar, giyilebilir teknolojiler, akıllı şehirler gibi kavramlarla; hayatımıza hızla giren ürün ve hizmetler değerlendirildi.



Türkiye'de ilk defa tüm dünyanın ilgi gösterdiği Nesnelerin İnterneti Zirvesi düzenlendi. Türkiye'den ve yurt dışından sektörün önemli isimlerini buluştuğu etkinlikte akıllı binalar, giyilebilir teknolojiler, akıllı şehirler gibi kavramlarla; hayatımıza hızla giren ürün ve hizmetler değerlendirildi. 


Zirve'de dijital çağa uyum sağlama sürecinde izlenmesi gereken stratejiler tartışıldı, Nesnelerin İnterneti Zirvesi'nin Akıllı Şehirler Oturumu'nda Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da söz aldı. Şehirleri nasıl bir değişim beklediğinin anlatıldığı AŞK Projesi tüm katılımcıların beğenisini topladı. Katılımcılar oldukça ilgi gösterdikleri projeyi pür dikkat dinlediler. Zirveye T ürkiye'den sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Lüleburgaz Belediyesi davet edildi, Sanayi Devrimi'nin ardından dijital çağa doğru hızlı ilerleyiş teknolojide pek çok yeniliği de doğurdu. Bu yenilikle internet özellikle günümüzde hayatımızın vazgeçilmezleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Böylece artık nesnelerde internet ortamında yer almaya başladı. 


İnternetle birlikte teknolojik anlamada yaşanan yeniliklerle günlük hayatta kullandığımız eşyaların da çağa göre tasarlanıp daha akıllı olmaya başladı. Bu gelişmeler günümüzde nesnelerin interneti olarak adlandırılmaya başladı. 


İşte bu yeniliğin ülkemize etkilerini değerlendirmek üzere İstanbul'da Intel ve Cisco'nun ana sponsorluğunda Nesnelerin İnterneti Zirvesi düzenlendi. Nesnelerin İnterneti'yle ilgili çalışmalann oldukça faydalı olacağının altını çizen uzmanlar Türkiye'nin etkin bir ekosisteme sahip olması gerektiğini vurguladı. 


Kırklareli Gazetesi


Geri Dön