04 / 05 / 2024

Nesrin Göken: Gayrimenkulde kavram karmaşası başladı

Nesrin Göken: Gayrimenkulde kavram karmaşası başladı

Nesrin Göken, gayrimenkul sektöründe kavram karmaşası başladığını söyledi

 



Dekon İnşaat Satış ve Pazarlama Direktörü Nesrin Göken, gayrimenkul sektöründe kavram karmaşası başladığına ve yanlış yatırımların arttığına dikkat çekerek, "Konut talebi olmayan yanlış lokasyonlarda yüksek fiyatlarla satışa çıkarılan projeler sektörü bozuyor" dedi

Merit Life Bulvar, Merit Life Göl Konakları ve Merit Life Park Konutları projeleriyle öne çıkan Dekon İnşaat, Anadolu yakasının yoğun konut bölgelerinden Ataşehir'de yeni bir projeye başlayacak. Sektörün gidişatı, üretim maliyetleri ve ekonomik konjonktürün etkisiyle yeni bir strateji benimsediklerini belirten Dekon inşaat Satış ve Pazarlama Direktörü Nesrin Göken, "Bundan böyle ağırlıklı olarak butik projeler gerçekleştireceğiz. Bu yöndeki ilk adımı da Hayat Merit Life adlı yeni projemizle atıyoruz" dedi.

'İHTİSASLAŞMA VAR'

Sektörde müthiş bir kavram karmaşası başladığına işaret eden Göken, "Olaya, Türkiye ve İstanbul olarak ayrı ayrı bakmak lazım. Hâlâ ihtiyaca cevap veren projeler üretilmiyor tam olarak. Doğru fiyat ve yer çok önemli. Bu konudaki beklenti çok yüksek. Lokasyonu yanlış yerlerde, konuta talep olmayan bölgelerde yapılan büyük projeler ve istenen yüksek fiyatlar, yani yanlış yatırımlar sektörü bozuyor" diye konuştu.
Sektörel bazda yaşanan sapmaların da algıya zarar verdiğini söyleyen Göken, sektör dışından gelen yatırımcıların da bozulmaya neden olduğuna dikkat çekti, "işin mali piyasası ve işletmesi de bozuluyor" diyen Göken, şöyle devam etti: "Ancak yavaş yavaş bizlerin içinde de ihtisaslaşma başladı, örneğin, bazı firmalar büyük montanlı projeler yapmada ustalaştı; kimileri de seri üretimde. îşte biz de orta grupta butik projeler yaparak ilerleyeceğiz. Ne dev işlere gireceğiz ne de seri üretim yapacağız. Ciddi anlamda gelişmek istiyoruz."
Nesrin Göken, bu yıl Doğu Ataşehir'e iki butik rezidans projesi daha yapacaklarını söyledi. Yıl sonuna kadar başlamak istediklerini açıklayan Göken, "Ayrıca, Batı Ataşehir'e yakın bir bölgede, kendi arazimiz üzerinde, daha büyük bir proje hazırlığımız da var" dedi. Göken, "Bu arazi kendimize ait olduğu için daha büyük bir iş yapabiliriz. 700 konut ve alışveriş merkezinden meydana gelebilecek, hatta ofis binası da ekleyebileceğimiz karma bir proje düşünüyoruz" diye konuştu.

Bölgede 3 yeni proje planlıyor

Nesrin Göken, Ataşehir'de 3 yeni projeleri daha olduğunu söyledi. Bunların ikisi Doğu Ataşehir'de planlanırken, 3'üncüsü ise Batı Ataşehir'e yakın bir arazide inşa edilecek. Göken, fiyat politikası olarak her zaman tüketiciye kazandıracak seviyede kalacaklarını belirtti.

Hayat adlı yeni projelerinin 5 dönüm üzerine, 2 blokta, toplam 138 rezidans dairesinden meydana geleceğini söyleyen Nesrin Göken, inşaat ve satışların temmuz ayı içinde başlayacağını kaydetti. Göken, 2012'nin ikinci yarısında teslim etmeyi planladıkları projenin 20 milyon liralık yatırımla hayata geçirileceğini belirtti. Ataşehir'in istanbul'da konut talebinin en yoğun, olduğu bölgelerin başında geldiğini söyleyen Göken, "Ataşehir şehrin merkezinde. Biz de bu nedenle genç, dinamik ve zamanla yarışan bir kitleye hitap ediyoruz. Bu nedenle çoğunlukla 1+1 ve 2+1 dairelerden meydana gelen bir proje yaptık" dedi. Tüketici açısından ulaşılabilir fiyatlara erişmenin önemli olduğunu kaydeden Göken, projede ortalama metrekare fiyatının 2 bin 500 TL olacağını belirtti. Göken, proje satışa çıktıktan sonra sıfır faiz ve düşük vade uygulamalarıyla Dekon inşaat bünyesinde de finansman sağlayacakla¬rını açıklayarak, "Tüketiciden beklenti de bu yönde. Banka kredisinden önce biz finansman sağlayacağız. Bence uygun olan da bu.Çünkü maketten satış bitmez. Buna inanmıyorum" diye konuştu.
Habertürk-Menekşe Ataselim


Geri Dön