Genel

Net Yapı, 90 köprüyü 700 günde tamamladı!

Nata Şirketler Topluğu iştiraki olan Net Yapı, Türkmenistan'da 90 adet köprüyü 700 günde tamamlayarak, dünya rekoru kırdı. Şirket, yakaladığı inşaat hızıyla Guiness Dünya Rekorları Kitabı'na girmek için

Türk firması Net Yapı, Türkmenistan'da 90 adet köprüyü 700 günde tamamlayarak, dünya rekoru kırdı. Şirket, yakaladığı inşaat hızıyla Guiness Dünya Rekorları Kitabı'na girmek için başvuruda bulunuyor.
Nata Şirketler Topluluğu'ndan yapılan açıklamada, grup iştiraki olan ve Türkmenistan' da faaliyet gösteren Türk firması Net Yapı, yapımına 2008 yılında başladığı toplam 90 adet köprünün yapımını 700 gün gibi kısa bir sürede bitirerek bir dünya rekoruna imza attığı vurgulandı. Bin 650 kilometrelik bir hat üzerinde 4 mevsim aralıksız çalışan şirket, yakaladığı inşaat hızıyla Guiness Dünya Rekorları Kitabına girmek için başvuruda bulunacaklarını bildirildi.

-"DÜNYA REKORUNA İMZA ATMAKTAN ONUR DUYDUK"-

Nata Şirketler Topluluğu CEO'su Cüneyt Kandemir, Türkmenistan' da Türk mühendisliğinin bir başarısını ortaya koymanın yanı sıra, aynı zamanda bir dünya rekoruna imza atmaktan onur duyduklarını ifade etti. Kandemir, geliş-gidiş olmak üzere 90 adet karayolları kanal geçidi ve tren yolu üst geçidi köprülerinin açılışının 29 Eylül'de gerçekleştirileceğinin bilgisini verdi.

-İNŞAAT MALZEMELERİNDE DE REKOR-

Toplamda 11 bin metre uzunluğundaki köprüler için, 350 bin metre prekast çakma kazık, 25 bin metre fore kazık uygulaması, 240 bin metre öngermeli prefabrik kiriş ve toplam 10 bin metre yaya ve 21 bin 760 metre özel köprü otokorkuluk ve bariyerleri ile 60 bin ton inşaat demiri, 12 bin ton çelik ve 350 bin ccm beton kullanıldığına dikkat çeken Kandemir, inşaatta çok sayıda Türk mühendisinin yanısıra 3 bin personel çalıştığının altını çizdi. Kandemir açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Bu büyüklükteki bir inşaatın 700 gün gibi kısa bir sürede bitirilmesi bir Türk mucizesidir. Bu mucizenin dünya çapında tescil edilmesi için çalışmalara başladık. Guiness Dünya Rekorları Kitabı'na müracaat ediyoruz. Bu proje gerek Türkiye, gerekse Türkmenistan açısından bir ortak kaderin yeniden çizilmesidir. Nata Şirketler Topluluğu olarak başta Türkmenistan olmak üzere önümüzdeki dönemde yeni projelerle dünya mühendislik harikalarına imza atacağız.
Dünya