Netaş, 'Şifa Ormanı'yla Gaziköy'e gelir kaynağı oluşturacak!
Türkiye'nin önde gelen teknoloji markalarından Netaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bir projeye imza attı.
Türkiye'nin önde gelen teknoloji markalarından Netaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bir projeye imza attı.
Uçmakdere ağaçlandırma projesi kapsamında hayâta geçen Türkiye'de çevre ekosistemine katkıda bulunacak 'Şifa Ormanı' projesinin temelleri geçtiğimiz gün atıldı. Proje,Tekirdağ ilinin Şarköy ilçesine bağlı Gaziköy'de, 10 hektarlık alanda hayata geçirildi. 'Projenin amacı, sağlık kaynağı bitkilerin korunmasını, geliştirilmesini ve zeytin ve üzüm ağaçları açısından fakir sayılan bölge köylüsünün ormandan odun dışında gelir elde etmesini sağlamak. Kestaneden cevize, bademden vişneye kadar çeşitli meyve ağaçlarından; biberiyeden lavantaya, ada çayından kekiğe kadar tıbbi aromatik bitkilerden oluşan Netaş Şifa Ormanı projesinde 16 binfidan dikilmesi planlanıyor.
Proje, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü ve İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere'nin katıldığı törenle duyruldu.
Törende konuşan Netaş CEO'su C. Müjdat Altay, Netaş'ın 48 yıldır 'temiz sanayi' adı verilen iletişim ve haberleşme alanında faaliyet gösterdiğini vurguladı. Bugün 750'yi aşkın mühendisimizle akıllı binalar, işyerleri ve şehirler için teknoloji geliştirdiklerini belirten Müjdat Altay, şöyle devam etti: "Böylece doğal kaynaklarımızın israfını önlüyor, yaptığımız işlerde doğaya zarar vermiyor, aksine, korunmasına katkıda bulunuyoruz. BM çevre uzmanlarına göre, dünya iklimini felaketin eşiğine getirebilecek sera gazlarının yaklaşık beşte biri, ormanların yok edilmesinden kaynaklanıyor. Gezegenimizin akciğeri ağaçlar ve ormanlar yok oldukça, dünyamız bu işlevden yoksun kalıyor."
Netaş olarak hayata geçirdikleri ve Türkiye'de ilk kez uygulanan Şifa Ormanı projesiyle, hem bu dağların yeşermesine hem de orman temelli üretimlere katkıda bulunmayı hedeflediklerini dile getiren Müjdat Altay, "Biz hatıra ormanı yapıp yıllar sonra o ağaçların keresteye dönmesini istemedik. Şifa ormanı ile bölge halkına katkı sağlamayı ve yıllar soma bile Netaş'ı hatırlamalarını istedik" dedi.
Bu proje ise Türkiye'nin çevre ekosistemini koruyacağına inandıkları bir modele öncülük etmek istediklerini vurgulayan Müjdat Altay, "Dileğimiz Şifa Ormanları'nın ülkenin dört bir yanma yayılarak, hem sağlığa hem de ekonomiye küçük de olsa şifa olması. Ekeceğimiz fidanları siz değerli mize emanet ediyor, Netaş Şifa Ormanımızın Gaziköy'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.
Törenden sonra İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Netaş'a "Hatıra Ormanı Sertifikası" verilirken Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü, İstanbul Orman Bölge Müdürü Zekeriya Mere, Müjdat Altay ve Netaş'm 200 çalışanı fidan dikti.
Netaş, Uçmakdere ağaçlandırma projesine 'Şifa Ormanı' ile destek verdi. Biberiyeden lavantaya, ada çayından kekiğe kadar tıbbi aromatik bitkilerden oluşan Netaş Şifa Ormanı projesi Gaziköy halkına gelir kaynağı olacak.
Uçmakdere ağaçlandırma projesinin maliyeti 1 milyon 572 bin TL
İstanbul İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Tekirdağ Şarköy'de hayata geçen Uçmakdere Ağaçlandırma ve Uygulama projesi 232 hektar alanı kapsıyor. Bu yıl başlanan proje için 262 ağaç dikilmesi planlıyor. Proje kapsamında bölge halkında gelir kaynağı olması açısından Kızılcam Kestane yabani ve tıbbı Aromatik bitkiler gibi 20 çeşit ağaç seçilmiş. Projenin maaliyetinin ise yaklaşık 1 milyon 572 bin TL.
Dünya