28 / 04 / 2024

Netflix'ten sosyal medyanın gündemine oturan iş ilanı: Başvurusu kabul edilenler 900 bin dolar maaş alacaklar

Netflix'ten sosyal medyanın gündemine oturan iş ilanı: Başvurusu kabul edilenler 900 bin dolar maaş alacaklar

Sosyal medya bunu konuşuyor! Netflix'in, yılda 900 bin dolara kadar maaş alacak yapay zeka uzmanı için yayımladığı iş ilanı gündeme oturdu.



Küresel internet televizyon ağı Netflix, yapay zeka alanında deneyimli bir uzman arayışına girdi. BBC'nin haberine göre, makine öğrenmesi ve yapay zeka konularında uzmanlaşmış bir ürün sorumlusu pozisyonu için iş ilanı yayımlayan Netflix, aradığı niteliklere sahip bir yapay zeka uzmanı için yılda 900 bin dolara kadar maaş ödemeyi planlıyor.

Yapay zeka uzmanının görev tanımında, Netflix kullanıcılarına dizi veya film seçimlerinde yardımcı olan algoritmaların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yer alıyor. Bu doğrultuda, kullanıcı dönütlerinin toplanması ve analiz edilmesi gibi önemli görevler, ilgili uzmanın sorumluluğunda olacak.

Hollywood'da grev yapan oyuncu ve yazarlardan ilana sert tepki 

Ancak, bu ilanın ardından Hollywood'da grev yapan oyuncu ve yazarlar, tepki gösterdi. Hollywood'da bulunan Beyaz Perde Aktörleri Derneği (SAG) ve Amerikan Televizyon, Radyo Sanatçılarının Birliği (AFTRA) iş garantisi ve maaş güvencesi talepleriyle başlattıkları greve devam ediyorlar. ABD'deki yapımcı şirketlerle yapılan görüşmelerden sonuç alamamaları nedeniyle başlayan grev, dizi ve film gösterimlerinin gecikmesine ve maddi zarara yol açabilir.

Ünlü oyuncu ve komedyen Rob Delaney, Netflix'in yapay zeka uzmanına teklif ettiği yıllık 900 bin dolarlık maaşla ilgili olarak eleştirilerde bulundu. Delaney, bu miktarın 35 oyuncunun ve ailelerinin SAG-AFTRA sağlık sigortasının karşılanabileceği bir tutar olduğunu ve bunun yerine dinsiz yapay zeka ordusuna askerlerine verilmesini korkunç olarak niteledi.

Netflix'in yıllık 900 bin dolar maaşla yapay zeka uzmanı arayışı, otomasyon ve yapay zekanın iş gücü piyasasına olan etkileri konusunda tartışmaları da yeniden gündeme getirebilir. Hem şirketlerin hem de çalışanların taleplerinin dengeye oturtulması ve iş gücünün gelecekteki dönüşümüne uyum sağlayacak adımların atılması, önemli bir konudur.

Netflix'in yapay zeka uzmanı için arayışının nasıl sonuçlanacağı ve Hollywood'daki grevin seyrinin ne yönde ilerleyeceği yakından takip edilecek gelişmeler arasında yer almaktadır. Bakalım 900 bin dolar maaşla işe girecek kişi kim olacak?

İşte şu anda Türkiye'de satılan en ucuz SUV otomobil; Fiyatı sizi şaşırtabilir

İstanbul'da tavuk dönerde KDV oyunu: Yaşananlara Bakan Mehmet Şimşek de kayıtsız kalamadı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan son dakika açıklaması: "Yıl sonuna kadar ek bir vergi artışı..."


Geri Dön