29 / 04 / 2024

Nevmekân Selimiye Millet Kıraathanesi Eylül'de açılacak!

Nevmekân Selimiye Millet Kıraathanesi Eylül'de açılacak!

Millet Kıraathaneleri’nin en güzel örneğini Üsküdar’da temsil eden Nevmekân’ların üçüncüsü için geri sayım başladı.



1802 yılında Sultan III. Selim tarafından Nizâm-ı Cedid askerlerinin yıkanması için Selimiye Kışlası ile beraber inşa ettirilen hamam, Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilerek “Nevmekân Selimiye” olarak Millet Kıraathanesi yapılıyor. 

Üsküdar Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, restorasyon çalışmaları süren tarihi yapıyı ziyaret etti ve çalışmaları inceledi. 

Nevmekân Selimiye Millet Kıraathanesi Eylül de açılacak!

Başkan Türkmen, Nevmekân Selimiye'ye ilişkin Twitter hesabında, "220 yıllık Selimiye Hamamı belli belirsiz durumdaydı, metruktu. Tahsis aldık, ince ve uzun bir restorasyon süreci geçirdi. Araya Koronavirüs süreci girdi ama sona yaklaştık. Nevmekân Selimiye çok güzel oluyor arkadaşlar! Ne dersiniz Allah nasip ederse, Eylül, Ekim gibi bitirip açalım mı artık?"şeklinde paylaşım yaptı ve açılış tarihi için sonbaharı işaret etti. 

Tarihi yapısı bozulmadan geçmişin izleri ve bugünün vizyonu buluşturularak restore edilen “Nevmekân Selimiye” Üsküdar’ın üçüncü Millet Kıraathanesi olarak sonbahar itibariyle hizmete açılacak.

Menderes Devlet Hastanesi inşaatı yeniden başlıyor!

Kayseri'nin taş evleri eski günlerine dönmeyi bekliyor!


Geri Dön