27 / 04 / 2024

Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm'ün ihalesi tamam!

Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm'ün ihalesi tamam!

TOKİ Nevşehir Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etabında gerçekleşecek konut ve dükkanlar için ihale gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasıyla beraber eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde inşa edilecek 41 konut ve 31 dükkan için inşaat çalışmaları yapılacak



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Nevşehir’de düzenlenecek Merkez (Karasoku) Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etabında yapılması planlanan konut ve dükkanlar için ihale düzenlenecek. İlerideki günlerde kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasıyle beraber eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde yapılması planlanan 41 konut ve 31 dükkan için inşaat çalışmalarına geçilecek.

Nevşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Belediye Başkanı Rasim Arı açıklamasında, Nevşehir Belediyesi ile  TOKİ  tarafından, Nevşehir’in Karasoku, Hacı Rüştü, Herikli, 20 Temmuz, Kapucubaşı ve İbrahim Paşa Mahallelerinin büyük bir bölümünü içerisine alan Merkez (Karasoku) Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabı için ihalenin bugün Ankara’da düzenlendiğini kaydetti.

Arı, ilk etabı İbrahim Paşa Mahallesi sınırlarında yer alan eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde düzenlenecek Kentsel Dönüşüm Projesi için, TOKİ tarafından EKAP üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilen ihale ile birlikte, 41 adet konut ve 31 adet dükkan inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının kısa sürede başlayacağını ve ihale şartnamesinde inşaat çalışmalarının 400 gün içinde tamamlanacağını kaydetti.

TOKİ’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunduğu örnek mimari projelerinden birinin bu projeyle beraber Nevşehir’de uygulanacağından bahseden Arı, düzenlenen ihalenin yıllar boyunca büyük bir umutla bu projenin gerçekleşmesini bekleyen mahalle sakinlerine ve Nevşehir’e hayırlı ve uğurlu olmasını talep etti.

Şehir merkezinin bu bölgelerinde yaşayan vatandaşları modern yaşam alanlarına sahip olacak olan ve içinde otopark alanları, dükkanlar ve sosyal yaşam alanlarının yer aldığı Merkez Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Nevşehir’in çehresini değiştireceğini söyleyen Arı, projenin diğer etapları için de çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği açıklandı.

Arı, “Söz verdiğimiz bir projenin daha gerçekleşmesinden dolayı mutluyuz. Bizlere bu hizmet imkanını sunan Rabbim’e sonsuz şükürler olsun. Bütün bu hizmetlerin, yatırımların ilimize kazandırılmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bizzat her çalışmaları takip eden ve bizlere güç veren, desteklerini esirgemeyen bakanlarımıza, Valimiz İlhami Aktaş’a, AK Parti Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe’ye, AK Parti İl Başkanımız M.Rauf Yanar’a, teşkilatımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız bir yılımızda olduğu gibi bundan sonraki dönemde de Nevşehir Belediyesi güçlü bir şekilde yatırımlarına devam edecek ve bizler şehrimizin hizmetkarı olmayı sürdüreceğiz. Vermiş olduğumuz tüm sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Bizim derdimiz milletimize hizmet etmek. Çünkü biz bu şehre sevdalıyız. Nevşehir'e olan aşkımız, sevdamız gerçekleştireceğimiz hizmetlerle devam edecek. Şehrimizi marka şehir haline getirebilmek için tüm gücümüzle çalışacağız. “ diye konuştu.


Geri Dön