İhale

Nevşehir Kattre Thermal Deluxe Otel icradan satılıyor!

T.C. Kozaklı İcra Dairesi, Kattre Thermal Deluxe Otel'i satışa çıkardı. Söz konusu otelin toplam satış bedeli 48 milyon 241 bin 863 TL olarak belirlendi. İhalesi 17 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek.

T.C. Kozaklı İcra Dairesi, Kattre Thermal Deluxe Otel'i satışa çıkardı. Söz konusu otelin toplam satış bedeli 48 milyon 241 bin 863 TL olarak belirlendi. İhalesi 17 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşecek.


T.C. KOZAKLI İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI 


2009/88 TLMT. 


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


Taşınmazın Özellikleri: Nevşehir İli. Kozaklı İlçesi. Buruncuk Mah. Keleklik Mevkii. 623 Ada No 2 Parsel No. Arsa nitelikli olarak tapuda kayıtlı taşınmazdır. Taşınmaz üzerinde I adet termal otel. I adet tek katlı idari bina ve I adet tek katlı danışma binası bulunmaktadır. Arsa çevresi kesme taş duvardan yapılmış ihata duvarı ile çevrilidir. Taşınmaz üzerindeki Otelin kapasitesi. Kozaklı Belediyesince yapılan araştırma neticesinde Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen Turizm yatırım belgesine göre;" 100 kişilik I. Sınıf lokanta. 500 kişilik alakart lokanta. 150 kişilik pasta ve içki servisi verilen salon. 100 kişilik alakan lokanta. 500 kişilik I. Sınıf lokanta. 150 kişilik vitamin bar. 200 kişilik sinema salonu. 100 kişilik kongre salonu. 415 kişilik oyun salonu, çalışma ofisi. 200 kişilik seminer salonu. 100 kişilik toplantı salonu. 100 kişilik tv salonu. 150 kişilik şark odası. 150 kişilik roofbar. 50 kişilik türkü bar. 2 adet olimpik yüzme havuzu, açık yüzme havuzu. 12 adet termal aile banyosu. 2 adet fltness center. Güzellik merkezi. SPA. Çamur banyosu. Bitki banyosu, Solaryum. 2 adet bay-bayan kuaför, fizik tedavi merkezi. 4 adet satış ünitesi. 2 adet sauna. 2 adet Fin hamamı. 2 adet Türk Hamamı. 2 adet masaj odası, su kaydırakları. 300 kişilik anfi tiyatro, voleybol, tenis, basketbol sahası. 30 araçlık otopark" olarak, sınıf ve türü olarak "5 yıldızlı termal otel" olarak tanımlanmıştır. Kozaklı Belediyesince düzenlenen Yapı Kullanma İzin Belgesine göre otelin toplam 30.000 m2 kullanım alanına sahip olduğu. V-C yapı sınıfından değerlendirme yapıldığı, ısıtma siteminin termal kaloriferli olduğu, asansör, açık otopark, kapalı otopark, yüzme havuzu, yangın merpeni gibi ortak mahallere sahip olduğu yangın tesisatının mevcut olduğu, şehir suyu ve kanalizasyonundan yararlandığı anlaşılmıştır. Otel binasının 2 bodrum kat ' zemin kat+asma kat4 tesisat kat+8 normal kattan oluştuğu. 247 çeşit özellikte oda ve müştemilattan oluştuğu, çevre tanziminde kısmen beton kısmen kilitli parke kullanıldığı, otelin iç döşeme kaplamalarının farklı mahallerde halı. granit seramik, doğal granit olduğu, pencerelerin PVC doğrama, iç kapıların dekoratif özel kapılar olduğu. ıslak hacimlerin tavana kadar I. Sınıf fayans kaplı olduğu anlaşılmıştır.Taşınmaz konum olarak termal ve kaplıca tesislerinin olduğu bir bölgededir. Her türlü Belediyecilik ve imar hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Topografya olarak eğimli bir alandadır. İlçe merkezine(Hükümet konağı) karayoluyla 3 km mesafededir. Kozaklı ilçesinde jeotermal su kaynaklarına yönelik turizm faaliyetlerinin yoğun bir şekilde yapılması, taşınmazın değeri olumlu etkilemektedir.


Termal Otel:46.080.000,00 TL. 

Arsa: 1.791.975,90 TL. 

İdariBina: 69.888,00 TL. 

Çevre Tanzimi: 300.000,00 TL 

Taşınmazın toplam değeri 48.241.863,90 TL.


Taşınmazın tamamı satılacaktır. Ayrıntılı bilirkişi raporu dosyada mevcuttur.


Yüzölçümü: 13.783.89 metrekare

İmar Durumu: İmar planı ve mücavir alan sınırları içerisindedir.

Kıymeti: 48.241.863,90 TL 

Adres:KaphcaCad. No:201 Kozaklı 

KDV Oranı : İhale alıcıları KDV ödemeyecektir.

Kaydındaki Şerhler:Tapu kaydındaki gibidir.

Satış Yeri: Kozaklı Belediye Binası 3.Kat (Meclis Salonu)Kozaklı/Nevşehir


1. Satış Günü : 17/05/2016 günü 14:30 - 14:40 arası

2. Satış Günü : 21/06/2016 günü 14:30- 14:40 arası

Satış şartarı :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda

teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada

istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/88 TLMT. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.