28 / 04 / 2024

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.



Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu'nca kabul gördü.

Nevşehir Ortahisar ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Kent'te yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar belediye Başkanı Mustafa Ateş, “Ortahisarımızın yaklaşık 11 yıldır devam eden ve bir türlü sonuçlanmayan İmar Planı, Kapadokya Alan Başkanlığının özverili çalışmalarıyla çok önemli bir mesafe kat etmiştir'' diye konuştu.

Nevşehir Ortahisar ın imar planı değişiyor!

Ateş, açıklamalarına şöyle devam etti: ''Koruma Amaçlı İmar Planımız yapılana kadar geçerli olacak ve kısmi yapılaşmanın sağlanabileceği ‘Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ 25/02/2020 tarihi itibariyle Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edilerek uygulamaya konulmuştur. Ortahisar halkı adına Kapadokya Alan Başkanlığımıza teşekkür ederiz. Ortahisarımıza hayırlı uğurlu olsun.” 

Nevşehir Ortahisar ın imar planı değişiyor!


Geri Dön