29 / 04 / 2024

Nevşehir Uçhisar'daki Kaya Otel kiraya verildi!

Nevşehir Uçhisar'daki Kaya Otel kiraya verildi!

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, gazetecilerle bir araya geldi. Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Karaaslan, Uçhisar Belediyesine ait Kaya Otel'in yıllık 1 milyon 860 bin TL karşılığı 9 yıllığına kiraya verildiğini belirtti.



Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, gazetecilerle bir araya geldi. Belediye binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Karaaslan, Uçhisar Belediyesine ait Kaya Otel'in yıllık 1 milyon 860 bin TL karşılığı 9 yıllığına kiraya verildiğini belirterek, kendilerinden önce yıllık kiranın 625 bin TL olduğunu söyledi. Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan Nevşehir´de görev yapan gazetecilerle buluştu. Uçhisar Belediyesi´nde gerçekleştirilen toplantıya Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici´nin yanı sıra ajans ve gazete temsilcileri katıldı.


Göreve geldiği günden bugüne kadar yapılan çalışmaları anlatan Karaaslan, Uçhisar´ın, her şeyin en güzeline layık olduğunu vurgulayarak, hizmetlerin aralıksız devam edeceğini söyledi.


 Uçhisar Kalesi´nin işletmesinin kendilerinde olduğunu aktaran Karaaslan, 22 Temmuz 2014 tarihinde protokolü biten ve Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen Uçhisar Kalesi´nin ihalesini belediyenin altığını ifade ederek,  “Uçhisar Kalesi 5 yıl süreyle işletmeciliği belediyemize kiralanmış olup, buna ilaveten 14 bin 276 parsel 16 bin 40 metrekare bölüm de ilave edilmiştir” dedi.


2006 yılında başlatılan koruma amaçlı imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın oluru ile onaylanıp yürürlüğe girdiğini kaydeden Karaaslan, yapılan diğer faaliyetler hakkında da şunları söyledi: “18. Madde uygulaması yapılan Karakum Mevkiinde 5 bin metre uzunluğundaki kanalizasyon hattı tamamlandı. Yunus Emre Caddesi´nin 1. etabı tulipin oradan trafoya kadar olan kısımda 3 bin metrekare kaldırım ve 7 bin metrekare yol yapımı tamamlandı. Yunus Emre Caddesi´nin 2. etabı trafonun oradan Ürgüp bağlantı yoluna kadar olan kısımda 4 bin 300 metrekare kaldırım, 2 bin metrekare asfalt yapımı ve 4 bin 350 adet bordür taşı döşemesiyle tamamlandı. Atatürk Bulvarı´nda 1. etap 4 bin metrekare kaldırım, 2. etap 7 bin 500 metrekare kaldırım çalışması tamamlandı.


Sıcak asfalt çalışmaları kapsamında 80 metre beton menfez ile iki adet yeraltı tüneli yapıldı. Toplam 400 metre uzunluğunda, beş noktadan körige boru sistemi döşendi. Yol altında kalan yaklaşık 500 metre su şebekesi yol dışına alındı.


10 bin metrekare kaldırım çalışması tamamlandı. Bin metrekarelik kaldırım çalışması hava koşulları el verdiğinde tamamlanacak. Yaklaşık 2 bin 500 metrekare bağlantı yolu çalışması tamamlandı. Orta refüjlerde hava şartları el verdiği dönemde, peyzaj ve düzenleme çalışmaları yapılacak.


Yukarı mahalle 4. Özal Sokak´ta yol ve kaldırım çalışmalarını tamamladı. Aşırı yağışlarda tamamı su kaplanan yolun olumsuz koşullarını gidermek amacıyla akıntı meyli verilerek, 850 metre yağmur oluğu yapıldı. Toplam 3 bin metrekare kilit parke taş döşendi.


Uçhisar´ın içme suyu boru hattı yetersiz kaldığından, yeni açılan su kuyusundan su depolama merkezine 1,5 km´lik ilave boru hattı ile bağlantı çalışmaları tamamlandı. Saniyede 22 lt su çıkan kuyudan gelen suyla, Uçhisar´ın şimdiye kadar kullandığı su rezervi iki katına çıkartıldı.


Araç filosu


Uçhisar´a en iyi hizmet anlayışıyla belediyeciliğe devam eden Uçhisar Belediyesi, 2 adet traktör, 1 adet zabıta aracı, 1 adet vidanjör, 1 adet kamyon, 1 adet hizmet aracı ve sinekle mücadelede kullanılmak üzere ilaçlama makinesini araç filosuna ekledi. 4 adet ekonomik ömrünü dolduran araç satışı ihaleyle yapılarak 33 bin TL gelir elde edildi.


Uçhisar daha güvenli hale geldi


Kasabanın giriş-çıkışlarında, çarşı meydanında ve seyirlik noktalarda 29 adet kamera ile güvenlik sistemi kurdu. Yeni güvenlik kameralarıyla birlikte Uçhisar, 29 kamerayla izlenmekte. Direk dikim ve wireless anten montajları alt yapısının tamamlandığı direklere monte edilen kameralar, HD görüntü kalitesine sahip.


Hizmet alımı ihalesi


31 Mayıs 2014 tarihinde süresi biten hizmet alımı ihalesi, ilgili firmaya %15 kar ile verilmişti. Yeni gerçekleştirdiğimiz ihalede ise kar oranı %0 ile verildiğinden dolayı, belediyemiz bütçesine yaklaşık 250 bin TL gibi bir katkı sağlandı.


Hayvancılık, süt ve süt ürünleri işletmesi


Kasabamız ve çevresinde belediyemize gelir sağlamak amacıyla mülkiyeti belediyemize ait 15317 nolu parsel 500 dönümlük arazide yenilenebilir güneş enerjisi, tarım ve hayvancılık, doğal depolama alanları, sıcak hava balonculuk sektörünün gaz depolama alanlarının oluşturulmasına yönelik jeolojik ve statik raporlar çıkartılmış mevzi imar planlarının uygulamasına geçilmiştir. Söz konusu alanda toprak analizi alınmış, alanın parselasyon çalışmaları devam etmekte. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünden bu alana ait gerekli yasal izinler son aşamasına getirildi.


Hayvancılık, süt ve süt ürünleri işletmesi kurulması için gerekli girişimlerde bulunulmuş ve içişleri Bakanlığı´ndan işletme izni alınmıştır.


Köy meydanı projesi


Geçtiğimiz aylarda Aşağı Mahallede bulunan eski köy meydanı alanında Koruma Amaçlı İmar Planı´nda özel proje alanındaki kentsel tasarım projesi ile ilgili toplantı sonrasında alınan kararlar ve değerlendirmeler sonuçlanmaya başladı. Uçhisar tarihi köy meydanı düzenlemesi projesi ile köy meydanı olma özelliğini zaman içerisinde kaybetmiş olan bu alan Uçhisar´a kazandırılmak üzere projelendirilmiştir. Yaklaşık 5 bin 300 metrekarelik alanda uygulanması planlanan projede çeşme, fırın ve dink restore edilerek yeniden hayata geçirilecek olup, projenin seyir terasları, ticari alanlar, otopark ve çevre düzenlemesiyle ziyaretçilerin ve yerel halkın uğrak yeri olması hedeflenmekte. Hazırlanan proje Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu´na sevk edilerek, kurul tarafından değerlendirilmeye sunuldu. Kurul üyeleri projeyle ilgili olarak yerinde incelemelerde bulunarak tespitler yaptı. Projenin değerlendirme süreci devam ediyor.


Uçhisar Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi


Uçhisar Belediyesi ve Doğuş Holding A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk´in destekleriyle gerçekleştirilen Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği binası devir teslim töreni yoğun katılımla gerçekleşti. İmzalanan 1 milyon TL değerindeki bağış aktinin çok daha üzerindeki bir maliyetle bu noktaya gelinmiştir. Devir teslim töreninin yapıldığı binalarda, eğitim derslikleri, satış mağazaları, restaurant ve çok amaçlı alanlar bulunmakta.


Öğrencilere burs


Bu eğitim-öğretim yılı için 78 yükseköğrenim öğrencisinin ihtiyaçlarının karşılanması hususunda yardımcı olmak amacıyla Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği kanalıyla şirketlerimizin katkısıyla, öğrencilerimize maddi destek sağlanmakta. Bu desteği önümüzdeki yıllarda da düzenli olarak sağlayacağız.” 


Kapadokya Muşkara Haber


Geri Dön