Nevşehir'de devre mülk mağdurları eylem yaptı!
Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde devre mülk satışı yapan termal tesis tarafından mağdur edildiklerini öne süren grup, protesto gösterisi düzenledi.
Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde devre mülk satışı yapan termal tesis tarafından mağdur edildiklerini öne süren grup, protesto gösterisi düzenledi.
Şifalı kaplıca suları ile bilinen ilçede, 2012 yılında inşaatına başlanılan ve tamamlandığı 2015 yılında kısa süre hizmet verdikten sonra kapanan Kozza Termal Tatil Sitesi'nden hisse alanlar, tesis önünde eylem yaptı.
468 devre mülkten hisse alan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kozza Devre Mülk Otel Yönetim Kurulu Başkanı Temür Selman'ın tutuklanmasıyla muhatap bulamadıklarından şikayet eden 500 kişi, "Kayyum isteriz", "Kozza hakkımız, söke söke alırız" sloganları attı.
Çeşitli illerden gelerek eyleme katılanlar adına basın açıklaması yapan Numan Cihan, tesisten devre mülk alan yüzlerce kişinin mağdur olduğunu, kayyum atanması halinde bu durumun giderileceğine inandıklarını kaydetti.
Devre mülklerden hisse satın alanların tek amaçlarının şifalı kaplıca sularından yararlanmak olduğunu dile getiren Cihan, şunları söyledi:
"Bu tesis biz mağdurların emeği ile biriktirmiş olduğu paralarla yaptırılmıştır. Kimi maaşı, kimi emeklilik tazminatı, kimisi birikimleri ile zor şartlarda buradan hisse almışlardır. Buradan hisse alırken bir yerlere yardım etmek gayesi ile değil, tesiste şifa bulmak amacıyla hisse almıştır."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devletin ilgili mercilerinden yardım talep ettiklerini belirten Cihan, seslerini duyurmak için eylemlerini sürdüreceklerini aktardı.
Cihan, "Bu tesise kayyum atanarak hizmete açılmasını devletimizden talep ediyoruz. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin bu duruma sessiz kalmamasını, bizleri görmezden gelmeyeceklerini umut ediyoruz. Cumhurbaşkanımız, her zaman mazlumun, güçsüzün ve haklının yanındadır. Buna eminiz ki bizim de yanımızda olup, bizi yalnız bırakmayacaktır. Mağdurların sesini duyacak ve sorunumuzu çözecektir." dedi.
Eyleme Kayseri'den katılan Bünyamin Fakir, AA muhabirine, emeklilik tazminatı ve banka kredisi ile yatırım amaçlı devre mülkten hisse aldığını, açılmayan tesis nedeniyle maddi açıdan mağduriyet yaşadığını anlattı.
Fakir, "2013 yılında aldığım 43 bin lira ikramiyenin üzerine 35 bin lira da kredi çekerek hisse aldım. Devletimin bunlara hakkımızı bırakacağını sanmıyorum." diye konuştu.
Rafet Yazar da İstanbul'dan eyleme katılmak ve seslerini duyurmak için geldiğini ifade ederek, kaplıcadan faydalanmak ve yatırım amacıyla şirketten 2013 yılında hisse aldığını, gelinen durumda ise sıkıntılarla baş başa kaldıklarını söyledi.
Yazar, "Devlet memurluğundan emekli oldum. Kendim yatırım amaçlı hisse aldığım gibi çocuklarıma da tavsiye etmiştim. Şimdi ise gözyaşı döküyoruz, bu halkı perişan ettiler. Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz." ifade etti.
Gruptakiler bir süre tesis önünde bekledikten sonra Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa sunulmak üzere imza toplanmasının ardından otobüs ve özel araçlarla ilçeden ayrıldı.
AA