30 / 04 / 2024

New Hope, Adana OSB'de fabrika açtı!

New Hope, Adana OSB'de fabrika açtı!

Çin merkezli New Hope firması, Türkiye'deki yatırımı için Adana'yı tercih etti. Şirketin, yem fabrikasının açılışı Adana Organize Sanayi Bölgesi'ndeki törenle gerçekleşti.



Çin merkezli New Hope firması, Türkiye'deki yatırımı için Adana'yı tercih etti. Şirketin, ilerleyen dönemde de dana ve tavuk eti işleyerek sucuk ve benzeri ürünlerin imalatını da yapmaya hazırlanan yem fabrikasının açılışı  Adana  Organize Sanayi Bölgesi'ndeki törenle gerçekleşti.


Açılışta konuşan Adana Valisi Mustafa Büyük, Çin ve Japon firmaların işbirliğiyle Adana’ya yapılan bu yatırımdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Gelecekte yapacakları başka yatırımlar konusunda her türlü desteği vermeye ve işbirliği yapmaya hazırız” dedi. Adana OSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ise Adana OSB'nin 16 milyon metrekarelik faaliyet alanıyla Türkiye’deki OSB'ler arasında ilk beişte yer aldığını belirtti. Sütcü, “Fabrikanın şu andaki üretim kapasitesinin daha da yüksek miktarlara ulaşmasını diliyorum ve kendilerine rahat ve sağlıklı bir üretim için gereken her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum” diye konuştu.


'Adana'yı her yönden avantajlı bulduk'


Şirketin genel müdürü Bo Zhao da saatte 30 ton yem üretim kapasitesine sahip olduklarını, ilerleyen dönemde de dana ve tavuk eti işleyerek sucuk ve benzeri ürünlerin imalatını da yapmayı planladıklarını aktardı. Dünyanın birçok ülkesinde yatırımlarının bulunduğunu anlatan Zhao, Türkiye'de yatırım yapmadan önce detaylı bir inceleme yaptıklarını söyledi. Zhao, “Mısır ve diğer bitkileri, hayvan yemi üretimi için kullanıyoruz. Adana, mısır üretimi konusunda merkez. Mısır da bizim en önemli ham maddelerimizden. Üstelik Adana'nın iklimi, üretim için çok uygun. Konum olarak da Mersin ve İskenderun limanlarının tam ortasında yer alıyor. Adana OSB ise uluslararası karayolu ve tren yolunun üzerinde. Burayı birçok yönden avantajlı bulduk” açıklamasını yaptı.


Dünya


Geri Dön