Ekonomi

New York Fed'in mayıs ayı imalat endeksi son 4 ayın en düşüğünde!

Mayıs ayında ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi'nin açıkladığı imalat endeksi, beklentilerin altında kalarak eksi 31,8 değerini alarak son dört ayın en düşük seviyesine geriledi. Rapora göre, New York'taki imalat sektöründe faaliyet gösteren firmalarla yapılan bir anket sonucunda elde edilen verilere dayanarak imalat endeksi, mayısta 43 puanlık bir düşüşle eksi 31,8 seviyesine geriledi ve son 4 ayın en düşük seviyesi kaydedildi

Mayıs ayına ilişkin imalat endeksi raporu, New York Fed tarafından yayımlandı. Rapora göre, New York'taki imalat sektöründe faaliyet gösteren firmalarla yapılan bir anket sonucunda elde edilen verilere dayanarak imalat endeksi, mayısta 43 puanlık bir düşüşle eksi 31,8 seviyesine geriledi ve son 4 ayın en düşük seviyesi kaydedildi.

Bu dönem için beklentiler, eksi 3,7 değerinin altında bir veri alınacağını öngörüyordu. Nisan ayında imalat sektöründeki daralmayı gösteren endeks, 10,8 olarak gerçekleşmişti.

Yeni sipariş endeksi mayısta 53 puan düşüş göstererek eksi 28'e, sevkiyat endeksi ise 40 puanlık bir düşüşle eksi 16,4'e indi.

Gelecek 6 aylık görünüme ilişkin iyimserlik ise 9,8 seviyesine yükseldi.

Üretim sektöründeki durumu yansıtan imalat endeksi, sıfırın üzerinde bir değer alması sektörde büyümeyi, sıfırın altında bir değer alması ise daralmayı işaret etmektedir.

FED İMALAT ENDEKSİ NEDİR?

FED İmalat Endeksi, ABD Merkez Bankası (Federal Reserve Bank) tarafından New York Şubesi tarafından yayınlanan ve imalat sektöründeki ekonomik aktivite düzeyini ölçmeye yönelik bir göstergedir. Bu endeks, New York bölgesindeki imalat firmalarının faaliyetlerine ilişkin anketlerden elde edilen verilere dayanarak hesaplanır.

FED İmalat Endeksi, genellikle imalat sektörünün büyüme veya daralma eğilimini göstermek için kullanılır. Endeks, sıfırın üzerinde bir değer aldığında imalat sektöründe büyüme olduğunu, sıfırın altında bir değer aldığında ise daralma olduğunu gösterir. Ayrıca endeksin yüksek veya düşük değerleri, sektördeki ekonomik aktivitenin gücü hakkında bilgi sağlar.

FED İmalat Endeksi, ekonomistler, analistler, yatırımcılar ve politika yapıcılar tarafından dikkatle takip edilen bir veridir. Endeksin açıklanması, genellikle imalat sektöründeki ekonomik görünüm hakkında ipuçları sağlar ve genel ekonomik trendleri yorumlamak için bir gösterge olarak kullanılır.

Hurda fiyatlarına büyük indirim geldi! Demir ve bakır hurda fiyatları dibe vurdu! 15 Mayıs 2023 hurda fiyatları
İnşaat demir fiyatları düştü! 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? 15 Mayıs 2023 demir fiyat listesi
Altın ve dolar ikinci turda ne olacak? İslam Memiş yeni trendi açıkladı! Görenlerin ağzı açık kaldı!