Genel

New York tarzı gökdelen Foster'la Levent'e geliyor!

Dünyanın  en önemli mimarlarından 1990'da İngiltere Kreliçesi tarafından Lord unvanı verilen Norman Foster, İstanbul'a değer katmaya geldi. Levent'te yapılacak proje İstanbul'un siluetini değiştirmeye aday

DÜNYANIN en önemli mimarlarından biri olarak kabul edilen Lord Norman Foster'ın mimarlık ofisi Foster+Partners ve Eriapartners işbirliğiyle İstanbul tıpkı Londra, New York ve diğer metropoller gibi Foster imzası taşıyan ikon bir binaya sahip olacak. Eriapartners'ın Levent Büyükdere Caddesi üzerinde planladığı yeni projesinin inşasına bu yıl sonuna kadar başlanacak. İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Büyükdere üzerinde A+ yaşam tarzına uygun residans ve ofis karması olarak tasarlanan yeni ikon yapı inovatif mimari yaklaşımı ile de şehre değer katacak. Levent Projesi İstanbul'un sadece kültürel mirasını zenginleştirmekle kalmayacak aynı zamanda modern ve zamanı unutturan tasarımı ile kentin görünümünde yepyeni bir simge olacak. 1990 yılında İngiltere Kraliçesi tarafından Thames Bank Lordu Foster unvanı ile onurlandırılan Lord Norman Foster, dünyanın başlıca mimarlık ödüllerini kazanmış, son 40 yıla damgasını vuran, çok üretken bir mimari deha.Etkileyici tasarımların mimarı Lord Foster, 73 ülkede gerçekleştirdiği projelerle 500'den fazla ödül ve takdirname ile 100'den fazla ulusal ve uluslararası yarışmayı kazanmış bir sanatçı. Dünyanın bu güne kadar inşa edilmiş en büyük kapalı alanı olan Pekin terminalinin de mimarı olan Lord Foster'ın diğer önde gelen eserleri de şunlar: New York'taki Hearst Genel Merkezi, Swiss Re's Londra Genel Merkezi, Fransa'da Millau Viaduct, British Meseum Büyük Salonu.

1 milyar dolar yatırım yapacak
EriaPartners, Aytek Şavkan ve Dr. Fritjof Fuchs tarafından kurulmuş gayrimenkul geliştirme ve yönetim firması. EriaPartners'ın devam eden projelerinin toplam yatırım değeri 700 milyon dolar. 2010 yılında başlayacak yeni projelerle toplam yatırım miktarı yıl sonunda 1 milyar doların üzerinde çıkacak.
Star