04 / 05 / 2024

New York Times, Mimolett ve iki Antiochia'yı övdü

New York Times, Mimolett ve iki Antiochia'yı övdü

Mimolett ile Antiochia, New York Times'ın gezi rehberinde övgü aldı



İstanbul'un en lüks restoranları arasında yer alan Mimolett ile Antakya'nın yöresel yemekleriyle ünlenen Antiochia, New York Times'ın gezi rehberinde övgü aldı.

Türk damak tadına uygun malzemelerle Akdeniz usulü menüler hazırlayan Mimolett Türkiye'nin ilk Michelin yıldızlı restoranı olmaya adayken yöresel yemekleri ve uygun fiyatlarıyla beğeni toplayan Antiochia, Antakya'nın sahip olduğu kültür mozağini tanıtmayı hedefliyor.

Michelin yıldızına aday: İsmi bir Fransız peyniri çeşidinden gelen ve İstanbul'un en lüks lokantaları arasında yer alan Mimolett'in mönüsü New York Times tarafından seçkin bulunurken şarap mönüsünün de oldukça başarılı olduğu belirtiliyor. Cihangir'de İstanbul'un ilk valisinin evi olma özelliği taşıyan asırlık bir binada yer alan Mimolett için NY Times Türkiye'de Michelin yıldızı almaya en yakın restoran yorumu yaptı. Mekan sahibi Murat Bozok'un hayatı ise dizi senaryosuna benzetildi.

Beyoğlu'nda Antakya yemeği: Yazıda Antiochia'nın menüsünde yer alan dürüm ve şiş kebap çeşitlerini öven NY Times Antiochia'nın uygun fiyatlarına da değinerek İstanbul seyahatlerinde kesinlikle ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olduğunu belirtti.
Hürriyet


Geri Dön