Dış Piyasalar

New York'a 80 milyon dolarlık Universal Hip Hop Museum geliyor!

New York’ta uzun yıllardır beklenen, ama bir türlü hayata geçemeyen hip-hop müzesi  Universal Hip Hop Museum'e kavuşmak için gerekli adımlar atıldı...

Rap müziğin Doğu ve Batı Yakası mücadelesindeki Doğu’yu temsil eden New York’ta uzun yıllardır beklenen hip-hop müzesine kavuşmak için gerekli adımlar atıldı

New York Valisi Andrew Cuomo konuyla ilgili açıklama yaptı. Cuomo yaptığı açıklamada, New York eyaletinde dünyanın ilk hip-hop müzesinin inşa edilmesine destek olma amacıyla 3.5 milyon dolarlık ödeme aldıklarını belirtti.

Milliyet'te yer alan habere göre; Universal Hip Hop Museum, toplam 80 milyon dolara mal olacak. Müzenin 2023 yılında Güney Bronx’ta açılması planlanıyor. “Boogie Down” Bronx olarak da bilinen bölge, müzik tarihçileri tarafından hip-hop’un doğum yeri olarak kabul ediliyor.

New York Post’un raporlarına göre, Universal Hip Hop Museum'un zaten Microsoft ve MIT dahil olmak üzere kurumsal ortakları bulunuyor. Bu büyük markaların yanı sıra hip-hop dünyasından Nas ve LL Cool J gibi büyük isimler de projeye destek verecek.