Kripto Paralar

NFT Yasağı Rotasını Tersine Çevirdi! Kampanya sona erdi

Önerilen lisans değişikliklerinden vazgeçildikten sonra, Web3 coinlerine karşı Dungeons & Dragons kampanyası görünüşe göre sona ulaştı.Bu ayın başlarında, Hasbro'nun sahibi olduğu şirket , insanların 20 yılı aşkın bir süredir D&D ile uyumlu içerik üretmesine izin veren  yasal bir çerçeveyi değiştirmek için harekete geçtikten sonra masa üstü oyun topluluğunda yaygın bir öfkeye neden oldu

Dungeons & Dragons (D&D) yayıncısı Wizards of the Coast, Cuma günü hayranlara ve içerik oluşturuculara teslim oldu  ve süreçte türev NFT projelerini kısıtlayacak bir oyun lisansı için önerilen değişikliklerle ilerlemeyeceğini açıkladı .

Bu ayın başlarında, Hasbro'nun sahibi olduğu şirket , insanların 20 yılı aşkın bir süredir D&D ile uyumlu içerik üretmesine izin veren  yasal bir çerçeveyi değiştirmek için harekete geçtikten sonra masa üstü oyun topluluğunda yaygın bir öfkeye neden oldu. Bu, D&D'den ilham alan canlı oyun şovları ve podcast'lerin yanı sıra grafik romanlar ve diğer medya gibi şeyleri içeriyordu.

Wizards of the Coast, bu ayın başlarında Açık Oyun Lisansında (OGL) yapılan, içerik oluşturuculardan zorunlu telif hakları gibi bazı değişiklikleri zaten geri çekti. Ancak güncellenmiş bir teklif, oyun mekaniği gibi D&D içeriğinin üçüncü taraf NFT'lerle birlikte kullanılmasının yasaklanacağını açıkça ortaya koydu.

Şirket ayrıca hayranlar ve içerik oluşturucularla uzun süredir devam eden anlaşmasını değiştirmek istemesinde önemli bir faktör olarak Web3 geliştiricilerini seçmişti. Wizards of the Coast haftalar önce bir blog gönderisinde 
"Web3, blockchain oyunları ve NFT'lerde D&D kullanmaya çalışanlara hitap etmek istedik" yazmıştı .

Şimdi şirket, Açık Oyun Lisansını tamamen güncelleme planlarından vazgeçiyor ve Sistem Referans Belgesi aracılığıyla dahil edilen D&D içeriğini "açık ve geri alınamaz" bir Creative Commons lisansı altına yerleştirecek.

Wizards of the Coast, D&D topluluk üyelerinin ezici bir çoğunlukla bekleyen lisans güncellemesine karşı oy kullandığı önerilen değişikliklerle bağlantılı bir anketin ilk sonuçlarını gördükten sonra Cuma günü yüzünü duyurdu. Ankete katılanların yaklaşık %86'sı, üçüncü taraf içerik oluşturuculardan türetilen NFT'leri yasaklayan dili içeren "taslak [sanal masaüstü] politikasından memnun değildi".

Wizards of the Coast bir blog gönderisinde "OGL'yi [masa üstü rol yapma oyunları] ile sınırlamak istedik" diye yazdı. "Bu yeni yaklaşımla, bunu bir kenara bırakıyoruz ve oyunun geleceğini belirleme konusunda sizin seçimlerinize güveniyoruz."