28 / 04 / 2024

Niğde'de hazine arazilerinin ihaleye çıkarılması meclis gündeminde!

Niğde'de hazine arazilerinin ihaleye çıkarılması meclis gündeminde!

Niğde ilinde bulunan ve Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait hazine arazilerinin ihaleye çıkarılmasıyla ilgili çiftçilerin bazı talepleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ilinde bulunan ve Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait hazine arazilerinin ihaleye çıkarılmasıyla ilgili çiftçilerin bazı taleplerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gürer, ''Niğde'de bulunan verimli tarım arazileri, Niğde dışından gelen ya da yurt dışındaki firmalarca toplanıp alınmaktadır. Çiftçi kendi toprağında amele olmak zorunda kalmaktadır. Bu sefer, yıllardır çiftçilerin ekip diktiği Millî Emlak Müdürlüğüne ait hazine arazilerinin de ihaleye çıkarılması ve Niğdeli çiftçilerin dışında firmaların ihaleye girmesi ciddi tepki yaratmıştır. İhale kapsamında, Konaklı kasabası çiftçilerinin Maliye önünde toplanıp durumu protesto etmeleri üzerine ihale şimdilik iptal edilmiştir. Çiftçilerin haklı talebi, yıllardır ektikleri hazine arazilerinin kendilerine kiralanmasıdır. Niğde'de çiftçilerin yaşadıkları sorunlara bu sefer de arazisiz bırakılma tehlikesi eklenmiştir. Çiftçi, topraklarını hazineden kiralamak suretiyle ekim yapmak ve üretmek için, haklı olarak öncelik beklemektedir'' diye konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soruları:
1. Zor koşullarda ekmeklerinin peşinde olan Konaklı kasabası çiftçileri ve diğer bölge çiftçilerinin bu talepleri dikkate alınması için bir çalışma yapılacak mıdır? 

2. Toplulaştırmayla ilgili, bölgede yapılan işlemler için de yoğun şekilde şikâyet gelmektedir. Bu bağlamda kaç dava açılmıştır? 
 


Geri Dön