Kent Haberleri

Nihat Çiftçi Şanlıurfa yatırımlarını anlattı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Şanlıurfa'da bulunan 13 ilçe de alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin plan ve programlar çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerini, yatırımlarını ve kentin turizm değerlerini anlattı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin şehir genelinde yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlatan Başkan Çiftçi, Şanlıurfa'da bulunan 13 ilçe de alt yapı ve üst yapı hizmetlerinin plan ve programlar çerçevesinde gerçekleştiğini belirtti.


DEV PROJELER DEVAM EDİYOR


Büyükşehir Belediyesinin Şanlıurfa genelindeki çalışmaları ve hayata geçirdikleri dev projeleri anlatan Başkan Çiftçi "Şanlıurfa'mızın 1 milyon 892 bin nüfusuyla Türkiye'de 8. Büyükşehir olarak yer alıyor. Dolayısıyla 12 bin yıllık kadim geçmişiyle Peygamberler şehrine hizmet etmekten onur duyuyoruz. Çok büyük hizmetleri hedeflemiş bulunmaktayız. GAP Bölgesinin başkenti olan Şanlıurfa'mızın tarihi mirasına sahip çıkmak için çalışıyoruz. Su Sporları Kayak Merkezi (SUKAY) şuan inşaat aşamasında. Türkiye'nin en genç ili olan Şanlıurfa'mızı haziran ayında su ile buluşturacağız. Büyüyen ve gelişen bir şehir olarak ulaşım konusunda problem yaşamamak için 4 kavşak noktasına DALGEÇ projesini gerçekleştirdik. Hükümetimizin Şanlıurfa'ya yaptığı yatırım destekleriyle, projesini ve ihalesini tamamladığımız DALGEÇ projelerinin  bulunduğu alana pazar günü iş makineleriyle kazı yapacağız.  Şanlıurfa sıcak bir şehir olduğundan, yeşil alanları, spor ve etkinlik alanlarını arttırmak en büyük hedeflerimizden biridir. GAP vadisi, Şanlıurfa'nın T1 ve T2 sulama kanalı entegresi, Fırat'ın Atatürk Barajı vasıtasıyla, Şanlıurfa'ya taşınan suyun yüzeye çıktığı noktada, 1 milyon 861 bin metrekarelik alanda yeşil alan ve sosyal alan projesi bitti. 170 bin metrekarelik birinci etaba başladık, 350 bin metrekarelik ikinci etabında ihale aşamasındayız. Bir sonraki husus ise tarihi mekanları ve çarşıları onarıyoruz. Roma döneminden kalan 108 mağarayı gün yüzüne çıkardık. Turizm, tarım ve Peygamberler şehri olan Şanlıurfa'mıza Allah'ın izniyle hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.


ANLAYIŞIMIZ ÜRETEN BELEDİYECİLİK


Enerji üreten tesisler inşa ettiklerini ifade eden Başkan Çiftçi, "Merkez ilçelermizde Çöp Merkezlerimiz bulunuyor. Atıklarımızın sterilizasyonu ve ayrıştırılması hususunda, çöplerimizi değerlendiriyoruz. Biyolojik atıklarımızın da enerjiye dönmesi hususunda santralimizi kurduk. Şuan faaliyette olan santralimiz ile Şanlıurfa'nın 40 bin konutuna enerji üretiyoruz. Aynı projenin Siverek ve Viranşehir  ilçemizde gerçekleşmesi için fizibilite çalışmalarına başladık" dedi.


Başkan Çiftçi, AK Parti hükümetlerinin Şanlıurfa'ya büyük önem verdiğini anımsatarak, "1 Milyon 815 bin nüfuslu merkeze sahip Şanlıurfa'mızda Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Arıtma Tesisi gerçekleştirdik. İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin ikinci kısmını 7 su deposuyla bitirip faaliyete geçirdik. Çevre Şehircilik Bakanlığımızla ortak yürüttüğümüz Atık Su Arıtma Tesisi'nin projesi ise tamamlandı ve ihalesi bitti. 24 ay içerisinde tüm isale hatları ile Şanlıurfa'mızın hizmetine sunacağız" dedi.


Tasarrufa önem veren belediyecik anlayışıyla çeşitli hizmetler ürettiklerini dile getiren Başkan Çiftçi, "30 bin kuyuya sahip bir tarım şehirdeyiz. Şanlıurfa'nın 2 bin 600 yerleşim yerine kuyudan içme suyunu sağlıyoruz. Bunun sürdürülmesinin mümkün olmayacağını düşündüğümüzden dolayı Güneş Enerji Sistemi (GES)'ne geçtik. 1 megabayt'lık bir başlangıç yaptık. Şuan 8 megabayt'lık inşaat aşamasında çalışma yürütüyoruz. Toplamda 100 megabayt'lık alana ve enerji kapasitesine ihtiyacımız var. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı hem çöpten, hem GES projelerimiz ile yenilenebilir enerji sistemlerini bölgemizde hayata geçiyoruz" dedi.


ŞANLIURFA'NIN BİRİNCİ KİMLİĞİ TURİZM ŞEHİRDİR


Tarihin yeniden yaşandığı kentte yaşadıklarını ve tüm dünyayı Şanlıurfa'ya davet eden Başkan Çiftçi, "12 bin yıllık geçmişi ile tarihi yeniden yazdıran Göbekli Tepe Şanlıurfa'mızda bulunmakta. Göbekli Tepe'de yapılan kazı çalışmalarına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak destek vermekteyiz. Şanlıurfa'mızı gerek Ülkemizde gerekse Dünya da turizm anlamında tanıtmak öncelikli projelerimiz arasında yer almaktadır. Şanlıurfa'mızın tanıtımı noktasında bir çok kuruluş ile ortak akıl noktasında birlikte hareket ediyoruz. Davos zirvesinde Göbekli Tepenin tanıtılması şehrimiz açısından oldukça önemliydi. Bunun yanı sıra Şanlıurfa amazon mozaikleri ile önemli bir yere sahip. Mozaik müzesi de şehrimizde bulunmakta. "Mozaik Yolu" projesi kapsamında bir çok kamu kurum ve kuruluşu ile birlikte hareket ederek Mozaiklerimizi yine tüm Dünya'ya tanıtmaya çalışıyoruz" dedi.


TURİSTLERİ HUZUR KENTİ ŞANLIURFA'YA BEKLİYORUZ


Kadim kent Şanlıurfa'da huzur ve sağduyunun  sokaklarda teneffüs edildiğini söyleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa 13 ilçesi ile birlikte bir huzur şehri. Bu kapsamda bölgemizde yaşanan terör olaylarından Şanlıurfa'mız etkilenmemiştir. Çünkü şehrimiz bir sağduyu kenti. Esnafımız halkımız kendi işinde gücünde. Yerel yönetimler olarak esnafımızı destekliyoruz. Esnafımız da vatandaşlarımızda Şanlıurfa'mızın turizm şehri olduğunun farkında. Gerek iç turizm gerekse dış turizm anlamında misafirlerimizi Şanlıurfa'ya bekliyoruz" şeklinde konuştu.  



Şafak