29 / 09 / 2024

Nihat Ergün: Olmayacak yerlere AVM kurdurmayın

Nihat Ergün: Olmayacak yerlere AVM kurdurmayın

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı büyük şehirlerde birbiri ardına açılan alışveriş merkezleri (AVM) nedeniyle belediyeleri uyarmaya hazırlanıyor...




Belediyelerin "şehirlerin en olmayacak yerlerinde yatırımcılara AVM kurma izni verdiğini" belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, bütün siyasi partilerin kendilerine bağlı belediyeleri bu konuda uyarması gerektiğini kaydetti.

TBMM'de muhalefet partilerinin küçük esnafın sorunlarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Ergün, AVM sayısındaki artışta belediyelerin görevlerini gerektiği şekilde yerine getirmemesinin etkili olduğunu savundu. "Bu kadar AVM şehir merkezlerine gökten inmedi" diyen Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü: "AVM'lerle ilgili imar tadilatlarını belediyeler yapıyor. Sonra bu AVM'ler şehir merkezlerinde boy gösteriyor. Yasal düzenlemeye kadar belediyeler şehrin esnafını, tüketicisini, trafik akışını, altyapısını düşünerek hareket etmeli. Belediyeler ne yazık ki şehrin bütünlüğünü düşünmeden, plan tadilatlarını hızlı bir şekilde yaparak alışveriş merkezlerinin şehrin belki de en olmayacak yerine yapılmasına imkan tanıyor."

AVRUPA AYARI
CHP Milletvekili Yaşar Ağyüz'ün, "Kanun çıkana kadar AVM'lerle ilgili bir genelge yayınlanamaz mı" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Ergün, AVM'lerle ilgili sorunun ancak kanunla düzenlenebileceğine işaret etti.
YeniAsır/Zafer Şahin


Geri Dön