06 / 05 / 2024

Nisan 2024 SED ödemelerini bekleyenlere bayram müjdesi! Az önce açıklandı, paralar hesaplara yatırılıyor!

Nisan 2024 SED ödemelerini bekleyenlere bayram müjdesi! Az önce açıklandı, paralar hesaplara yatırılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini öne çektiklerini belirterek, bugün itibarıyla hesaplara yatıracaklarını dile getirdi.



Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yönelik Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerini Ramazan Bayramı nedeniyle öne çekerek bugün itibarıyla hesaplara yatıracaklarını müjdeledi.

Bakan Göktaş konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, çocukların sosyal açıdan desteklenmeleri ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla SED ödemesinde bulunduklarını kaydetti.

Yaptığı açıklamada sile odaklı sosyal hizmet modelleri ile çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığı ile yetişebilmeleri için gayret gösterdiklerini dile getiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Ramazan Bayramı nedeniyle merakla beklenen 2024 yılı nisan ayı SED ödemelerini öne çekiyoruz. Bu kapsamda bugün itibarıyla toplamda 897,6 milyon Türk Lirası tutarında desteği hesaplara yatırıyoruz." dedi.

Nisan 2024 SED ödemelerini bekleyenlere bayram müjdesi! Az önce açıklandı, paralar hesaplara yatırılıyor!

EVDE BAKIM MAAŞLARI BUGÜN YATIRILIYOR


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına her ay düzenli olarak yatırılan evde bakım maaşı ödemeleri de öne çekildi.

Evde bakım maaşları her 6 ayda bir defa olacak şekilde memur zammı ile artıyor. Son olarak evde bakım aylığı bu yılın Ocak ayı itibarıyla 5 bin 98 TL'den 7 bin 608 TL'ye yükseldi.


EVDE BAKIM MAAŞLARI HESAPLARA YATIRILIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak için her ay ödenen Evde Bakım Yardımı ödemelerini Ramazan Bayramı nedeniyle öne çekerek bugün toplam 4,2 milyar TL ödeme yapacaklarını müjdeledi.


EVDE BAKIM AYLIĞI ALAN 561 BİN VATANDAŞ VAR

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modelleri arasında yer alan Evde Bakım Yardımı'nın 2006'da engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını anımsattı. Açıklamasında pek çok kişinin gündeminde yer alan Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7 bin 608 TL ödeme yapıldığını kaydeden Mahinur Özdemir Göktaş, "Ramazan Bayramı nedeniyle evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini öne çekerek bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Evde Bakım Yardımı'ndan faydalanan toplamda 561 bin vatandaşımız için toplam 4.2 milyar Türk Lirası ödeme yapacağız" dedi.

 

Sakarya’da konutta en fazla kazandıran ilçeler!

Ünlü ekonomist dolara meydan okuyan altın için hedef fiyat vererek uyardı!

Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? Emekli maaşı ne zaman verilecek? Nisan 2024 maaşını bekleyenler hemen bakın


Geri Dön