29 / 04 / 2024

Nisan 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

Nisan 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın satış süreci devam eden yeni projelerine başvurmak isteyenler başvuru detayları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı düşük taksitler ve düşük peşinatlarla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Türkiye'nin 81 ilindeki yeni projelerini peş peşe açıklıyor. Peki e-Devlet'ten adım adım  TOKİ  başvurusu nasıl yapılır? Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 1+1, 2+1, ve 3+1 konut tipleri için nasıl başvuru yapılır? 

NİSAN 2024 TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? E-DEVLET'TEN ADIM ADIM TOKİ BAŞVURUSU 2024

İnşa ettiği projelerle dar ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın projelerine başvurusu yapmak isteyenler bu başvuruları e-Devlet üzerinden yapabiliyor. Peki e-devlet üzerinden nasıl TOKİ başvurusu yapılır? 

Nisan 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet ten adım adım TOKİ başvurusu nasıl yapılır?

E-devlet üzerinden başvuru yapmak için bazı adımları izlemek gerekiyor:

TOKİ projelerine başvurmak için öncelikle e-devlet sistemine giriş yapıp arama bölümünden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayfasına girilmesi gerekiyor. Konut Başvurusu seçimleri de yapılarak açılmış olan sayfada başvuru bilgilendirme formu okunur ve akabinde de devam et butonuna tıklanır.

Daha sonra açılmış olan sayfada eğer varsa yapılmış olan mevcut başvurular görüntülenir. Yeni başvuru yapabilmek için de sağ üst kısımdaki Yeni Başvuru seçeneğine tıklayarak başvuru aşamasına geçilir.

Yapılan başvuruların  ilk adımında tercih edilen sosyal konut projelerinden, başvuru yapılmak istenen projenin seçimi yapılır ve sayfanın alt bölümünde bulunan `Devam et` butonuna tıklanır. Proje seçildikten sonraki adım konut tipi seçimi oluyor. Burada da konut tipi seçilerek yapılan işleme devam edilir.

TOKİ başvurularının 3. adımında `Bilgilendirme ve Onay` sayfası açılıyor. Bu sayfada bulunan bilgileri kontrol edip  bilgilendirme metnini dikkatlice okuduktan sonra alt kısımda yer alan `Yukarıdaki bilgilendirmeyi okudum...` biçiminde devam eden alan işaretlenir ve akabinde bir sonraki aşamaya geçilir.

4. aşama ise`Başvuru Formu. Bu ekranda kişisel bilgilerin başvurunun geçerli olması için eksiksiz ve hatasız bir biçimde olması gerekiyor. 5. aşamada başvurular henüz tamamlanmadı. Söz konusu başvuruların tamamlanabilmesi için, doldurulmuş olan formun ön izlemesi başvuru yapan kullanıcıya gösterilir. Formdaki paylaşılan verilerde eksik ya da hatalı bilgi varsa, önceki sayfaya dönülerek düzeltilme yapılması gerekir. Eğer bu bilgiler eksiksiz ve doğruysa sayfanın alt bölümünde önce `Başvuru Kategorisi` daha sonra da `Devam et` butonu seçilir. 6. aşama artık başvuruların onaylandığı sayfa. Tüm bilgiler son bir defa daha kontrol edilir. Bilgiler kontrol edildikten sonra alt kısımda başvurunun başarıyla sonuçlanması için gerekli ödeme hakkında bilgi kutucuğu bulunur, bu işlemi de tamamladıktan sonra TOKİ başvurunuz gerçekleştirilmiş olur.

BİM'de RKS katlanabilir elektrikli bisiklet 20 bin 999 TL, LG 55" UHD Smart Tv 18.999 TL! 5 Nisan BİM Aktüel ürünler

EYT'li esnaf nasıl emekli olur? Hemen bu kritik detaya bakın!

Emlak vergisi 1. taksit ödemeleri ne zaman bitiyor? Emlak vergisi ödeme ekranı Nisan 2024!


Geri Dön