Otomobil

Nissan/ Ghanem: Türkiye otomotivde Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak!

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem otomotiv sektörüne ilişkin öngörülerde bulundu. Ghanem, Türkiye'nin Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olarak İspanya’yı geçebileceğini belirtti. İşte detaylar...Ghanem “Büyüme tahminimizi 1 milyon civarında yaptık

Nissan Türkiye Genel Müdürü Charbel Abi Ghanem otomotiv sektörüne ilişkin öngörülerde bulundu. Ghanem “Büyüme tahminimizi 1 milyon civarında yaptık. Türkiye’deki piyasalar bu yıl 1 milyonu aşarsa o zaman Avrupa’daki en büyük beşinci piyasa olacak ve böylelikle İspanya’yı geçecek" ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...

Bloomberg'te yer alan detaylara göre, Ghanem, elektrikleşme konusunda 2010 ile bu yılı kıyasladığı zaman, yüzde 6’dan yüzde 10’a çıkan bir durum görüldüğünü belirtti. Elektrikli araç piyasasınındaki büyümeye değinen Ghanem, "Burada elektrikli araçların büyüme oranına baktığımız zaman yüzde 500’den daha fazla yükseldi. 11 tane oyuncu vardı piyasalarda, şu anda 22’ye geldi" diye belirtti.

2022 yılının büyümesi ile 2023 yılının büyümesi arasında yüzde 60’lık büyümenin 2 faktörden kaynaklandığına dikkat çeken Ghanem “Bunlardan bir tanesi talebin çok yüksek olması. Diğer faktör ise enflasyon” diye kaydetti.

5 Haziran Pazartesi altın bilezik fiyatları ne kadar oldu? 14,18 ve 22 ayar altın bilezik bugün kaç TL?

Opel Grandland'in Haziran 2023 fiyatları tek tek açıklandı! İşte Grandland'in dudak uçuklatan Haziran 2023 fiyatları!