Nokia C02 tanıtıldı! İşte özellikleri ve olası fiyatı
Bedavadan biraz pahalı Nokia C02 sessiz duyuruldu. Çıkarılabilir batarya ve 3.5mm kulaklık jakıyla gelen telefon, Polikarbonat bir çerçeve ile üretildi.Eski akıllı telefonlardan da bileceğiniz üzere, çıkarılabilir batarya vesilesi ile C02’nin bataryasını istediğiniz an değiştirebilirsiniz
Nokia C02 özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi
Günümüzde akıllı telefonlar Tümüyle kapalı bir kasaya sahipken, Nokia C02 bu anlayışı bozuyor. Eski akıllı telefonlardan da bileceğiniz üzere, çıkarılabilir batarya vesilesi ile C02’nin bataryasını
istediğiniz an değiştirebilirsiniz.
Nokia C02, FWVGA+ (854×480 piksel) çözünürlüklü 5,45 inç LCD ekrana sahip. Polikarbonat bir kasa ile imal edilen model, nano dokulu bir arka yapıya yer veriyor. Nokia ayrıca telefonun IP52 sertifikasıyla suya mukavemetli olduğunu söylüyor.
Kameralar açısından Nokia C02 giriş seviyesine ait bir telefondur. 2 Megapiksel ön kamera ve LED flaşlı 5 Megapiksel arka kameraya sahip. 2GB RAM ve 32GB dahili depolamaya yer veren cihaz, çift SIM yuvası ve bir microSD kart yuvası ile beraber sunuluyor.
1.4 GHz ekran tazelemehızına sahip C02, kuvvetini dört çekirdekli bir yonga setine borçlu. Şirket işlemcinin modelini söylemedi. Cihaz Android 12 Go ile kutudan çıkıyor, Nokia iki sene süresince mniyet güncellemesi göndereceğini de söyledi. Çıkarılabilir bataryanın kapasitesi ise 3000 mAh.
Nokia C02’nin ücreti ve satış tarihi henüz bilinmiyor olsa da, 80 doların altında olması öngörülüyor. Telefon, giriş seviyesine hitap edecek bir model arayanlar için oldukça iyi bir alternatif olacak gibi görünüyor. Türkiye’ye gelip gelmeyeceği belli değil.
Nokia, Espoo, Finlandiya merkezli çok uluslu bir telekomünikasyon şirketidir. 1865 yılında kurulan Nokia, başlangıçta bir kağıt üretim şirketi olarak başladı, ancak daha sonra telekomünikasyon da dahil olmak üzere çeşitli sektörlere yayıldı.
1990'larda ve 2000'lerin başında Nokia, Nokia 3310 ve Nokia 1100 gibi ikonik modeller üreten dünyanın en büyük cep telefonu üreticisiydi. Ancak Nokia, akıllı telefonların yükselişine ve Apple'ın iOS'u gibi işletim sistemlerinin popülaritesine ayak uydurmakta zorlandı. ve Google'ın Android'i. 2014 yılında Nokia, cep telefonu işini Microsoft'a sattı.
O zamandan beri Nokia, telekomünikasyon altyapısı ve teknoloji hizmetleri sağlamaya odaklandı. Bugün Nokia, 5G ve mobil ağ altyapısı, bulut ve ağ çözümleri, yazılım ve analitik ve patent lisanslama alanlarında bir dizi ürün ve hizmet sunmaktadır.