Teknoloji

Nokia C22: Giriş seviyesi için yeni bütçe dostu akıllı telefon!

Nokia, bütçe dostu akıllı telefonu C22'yi piyasaya sürdü. Giriş seviyesi pazarı için tasarlanan C22, sadece 97 dolarlık bir fiyatla Android 13 Go Edition ile sunuluyor. Android 13 Go Edition işletim sistemiyle birlikte gelen C22, uygun fiyatıyla giriş seviyesi pazarında önemli bir rakip olacak

HMD Global, giriş seviyesi bütçe dostu akıllı telefonu Nokia C22'yi Hindistan'da duyurdu. Android 13 Go Edition işletim sistemiyle birlikte gelen C22, uygun fiyatıyla giriş seviyesi pazarında önemli bir rakip olacak. İşte Nokia C22'nin özellikleri, tasarımı ve fiyatı hakkında detaylar.

 

97 dolar fiyatıyla Nokia C22 neler vadediyor?

Nokia C22, polikarbonat malzemeden üretilen sağlam bir kasaya sahip. 6,5 inç boyutunda HD+ LCD ekranı, 720x1600 piksel çözünürlüğe ve 20:9 en boy oranına sahiptir. Ekran camı 2.5D şekilli olduğu için ekranın dayanıklılığını arttırıyor.

Bu giriş seviyesi telefon, gücünü Unisoc SC9863A yonga seti ve 2/4 GB RAM'den alıyor. Ayrıca microSD kart desteği ile birlikte 64 GB dahili depolama sunuyor. C22, kutusundan Android 13 Go Edition ile çıkıyor ve giriş seviyesi kullanıcılara özel olarak tasarlanmış bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

C22'nin arka yüzünde çift kamera kurulumu yer alıyor; 13 Megapiksel ana kamera ve 2 Megapiksel telefoto sensörü. Ön tarafta ise su damlası çentikli 8 Megapiksel selfie kamerası bulunuyor.

Cihaz, kapasitesi belirtilmeyen 10W şarj desteğiyle birlikte geliyor. Ancak Nokia, cihazın 3 güne kadar pil ömrü sunacağını iddia ediyor. Arka yüzdeki fiziksel parmak izi sensörüne ek olarak, yüz tanıma kilidi de mevcuttur.

C22 modeli, giriş seviyesi telefonlar için özel olarak tasarlanmış Android 13 Go Edition ile birlikte geliyor. Nokia, cihaza iki yıl boyunca üç ayda bir güvenlik güncellemeleri sunacağını taahhüt ediyor. 2 GB RAM ve 64 GB depolama seçeneği, 7.999 Hint Rupisi (97 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Sony Xperia 1 V'nin fiyatı açıklandı: Hani 1.110 dolar olacaktı? İşte gerçek fiyatı!
POCO F5 ve F5 Pro'nun Türkiye satış fiyatı ortaya çıktı!
Yenilikçi tasarımıyla Huawei Mate X3 Türkiye'de satışta:  Katlanabilir telefon dünyasına yeni bir soluk!