Kent Haberleri

Nokta atışı tahminlerde bulunan uzman isimden korkutan tahmin: “Dolar 35-40 TL’yi bulacak!”

Türkiye, seçime ekonomide bozulan temel göstergelerle giderken alım gücünün düştüğü, dövizin fırladığı bu tablonun bir anda düzelmeyeceğini belirten ekonomist Selçuk Geçer kurlar ile ilgili sarsıcı bir tahminde bulundu. İki farklı senaryodan söz eden Geçer, doların her şekilde 35-40 lira bandını gör

Türkiye, seçime 50 gün kala yüksek enflasyon ve TL’deki düşüş karşısında reel gelirlerin hızla eridiği, bütçe ve ödemeler dengesinde ise problemlerin fazlalaştığı bir ekonomik tablo ile karşı karşıya kaldı.

Bu tablonun seçime kadar düzelmesinin olanaksızlaştığının altını çizden Ekonomist Selçuk Geçer'e göre iktidar palyatif yöntemlere başvuruyor. Bunlardan birinin de en düşük emekli aylığında yapılan zam olduğunu aktaran Ekonomist Geçer, aylık artışının oy devşirmek için yapıldığını, bu hamlenin ters tepeceğini belirtti. 

İşte detaylar...

 

“DOLAR 35-40 TL OLACAK” 

Seçim sonrası için iki kritik senaryo olduğunu vurgulayan Ekonomist Geçer şunları söyledi:

İlk senaryoda mevcut iktidar seçimi kazandı diyelim ve bu yanlış ve anlamsız politikaları devam ettirdikleri sürece kur üzerinde baskı artacaktır. En iyi ihtimalle dolar enflasyon değerine giderse 35 ile 40 TL arasına yükselir ve irinci senaryonun ikinci versiyonu şöyle olabilir. "Ya biz bu ekonomik gerçekleri artık gördük kabullendik. Bundan sonraki dört senede düzeltmek adına ekonomik gerçeklere göre hareket edeceğiz" derlerse yine işleri zor fakat çok iyi işler yapsalar bile 1-1.5 yılda işi geri çeviremezler. 

İkinci senaryo da Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması ve her şeyin yolunda gitmesi senaryosu ve bu her şeyin yolunda gitme senaryosu da şu; ekonomi ile ilgili adam gibi modellerin uygulanması ve kurumlara tekrar güvenin sağlanması gerekiyor. Bunları yaparlarsa 5-6 ay içerisinde yine kur dalgalanmaları görürüz, yabancılar yine anında Türkiye'ye koşmazlar ve eğer ki bir şeyler toparlanıyorsa zaten kredi notlarını düzeltip risk primini aşağıya çekip sıcak paralarını sokmaya başlarlar. Vazgeçilmiş önemli projeler tekrar devreye girer ve döviz Türkiye'ye girer ve ilk 6 ay yine dövizde dalgalanmalar olur. Yine doları 35-40'ın altında beklemeyelim. Yine zor günler bizi bekliyor olacak ve buna sabretmek zorundayız. Sonrasında doğru modeller uygulanarak her şey belli bir dengeye oturtulabilir ve üç-beş sene sonra Türkiye eski güçlü haline gelebilir. Ancak kim iktidara gelirse gelsin elinde sihirli bir değnek bulunmayacak.”

Uzman isimden tarihe altın harflerle yazılacak altın tahminleri! “Önce 1450 TL, sonra...”

İş arayanlara müjde! Bakanlık rekor sayıda personel alacak! Hemen başvurun!

İki yeni banka kuruluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı! İsimleri belli oldu! Hemen bakın!