Kent Haberleri

Nokta atışı yorumlarıyla bilinen ünlü ekonomistten dolara ilişkin flaş tahminler! “Dolar için son çıkış” dedi ve ekledi!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların yükselmesinin ardından elinde bu parayı bulunduran yatırımcıların ne yapabileceği ile ilgili görüşlerini paylaştı. "Doları olan yatırımcıların dip seviyelerinden orta ve uzun vade için tekrar fırsat yakaladığını gördük" şeklinde konuşan Memiş'in sözlerine şöyle devam etti:   Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faiz kararını açıkladı

Altına ve dolara ilişkin nokta atışı yorumlarıyla bilinen ve her söylediği bir bir çıkan Memiş, dolar ve euroyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Doları olan yatırımcıların dip seviyelerinden orta ve uzun vade için tekrar fırsat yakaladığını gördük" şeklinde konuşan Memiş'in sözlerine şöyle devam etti:   

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası, politika faizini 50 baz puan düşürerek yüzde 8,50 seviyesine indirdi. Piyasaların genel beklentisi 100 baz puan faiz indirimi yapabileceğine ilişkindi. Piyasalar Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararına tepki vermedi. Serbest piyasalar zaten kendi fiyatlamasında bağımsız bir şekilde yolculuğunu sürdürüyor. Yani, ekran ile serbest piyasalar arasında fiyat uçurumu bulunuyor. Bundan sonra Merkez Bankası’nın gündemini faiz değil, enflasyon alabilir.

İşte detaylar...

Zira 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi, kur atakları ve kuraklık enflasyon rakamlarını tekrar tetikleyebilir. Sene ortasında yüzde 30 oranında beklenen rakamsal enflasyon yüzde 50’de takılabilir. Ev halkının enflasyonu ise yeniden yüksek kalmaya devam edebilir. Bu nedenle Merkez Bankası, faizlere değil, enflasyona odaklanmayı tercih edebilir. 2023’ün ikinci ve üçüncü çeyreğinde enflasyonun konuşulmaya başlanılması kaçınılmaz gibi.

FİYATLARA DİKKAT!

Dolar endeksi (dxy), 104,73 seviyesine çıktı. Yukarıda son bir atak ile 105,50-106,00 seviyeleri bulunuyor. Doları olan yatırımcılar için son çıkış olabilir!

PEKİ DOLAR İLE NE YAPILABİLİR?

EUR/USD paritesi 1,11’den 1,05’e düştü; 1,0450 destek ve dip. Ons altın 1930’dan 1817 dolar seviyesine geriledi; 1790 dolar destek ve dip. Gümüş ons 22,50’den 21,30’a düştü; 20,50 destek ve dip. Doları olanların dip seviyelerinden orta ve uzun vade için tekrar fırsat yakaladığını gördük. Türk Lirası karşılığında ise her şeyin ucuz olduğunu söyleyebilirim. Euro, Sterlin, Altın ve Gümüş diplerde geziniyor. Yükselişler fırsat vermeden agresif olabilir, dikkat!

Prefabrik eve hibe müjdesi! Prefabrik ev yaptıracaklar devletten 200 bin TL hibe alacak! Hemen başvurun!

Çiftçiler dikkat! O ücretler belli oldu! Hemen bakın!

Merkez Bankası, bankaları dolar konusunda uyardı! Bankaların bu işlemi yapması yasaklandı!