Genel

Nolte Mutfak, 2012'de 18 mağaza açmayı hedefliyor!

Almanya'daki üretim merkeziyle dikkat çeken Nolte Mutfak, İstanbul'dan sonra Anadolu'da da yatırım atağına kalkıyor. Yakın süreçte Kayseri'ye mağaza açmayı planladıklarını söyleyen Nolte CEO'su Gürel, "2012'de 18 mağaza ve bin çalışan hedefliyoruz" dedi

Nolte Mutfak CEO'su Sebahattin Gürel, Türkiye'deki mutfak pazarının 500 milyon dolar civarında olduğunu belirtirken, Almanya'dan Türkiye'ye giden mutfakların yüzde 40'ının Nolte'den oluştuğuna dikkat çekti.

4 BİN 500 ÇALIŞAN

Almanya'nın Löhne bölgesinde 650 bin metrekarelik bir fabrikadan dünyaya açılan Nolte Mutfak, peri-yodik olarak düzenlediği fabrika alanındaki fuar ile 54 ülkeden distribütörleri de biraraya getirdi. Mutfak, gi-yinme dolabi ve yatak odasındaki gelişmeleri modern tasarımlarla buluşturan Nolte, 80 kişilik ARGE ekibiyle de dikkat çekiyor. Genel bütçeden ARGE'nin yüzde 10'larda pay aldığını belirten Nolte CEO'su Gürel şöyle devam etti: " Almanya'da toplam 4 bin 500 çalışanımız var. Bunlardan ikisi Türk yönetici konumunda. Vasıflı çalışan olarak 6 Türk mevcut. Fiyat segmentimiz ise 7-ila 17 bin avro aralığında. 2014 yılı itibariyle tüm mutfak içinde birinciliği amaçlamaktayız"

 İSTANBUL ÖNEMLİ BİR ÜS

2015 yılında Türkiye'de üretimi amaçladıklarını kaydeden Nolte'nin ilk ve en genç CEO'su Gürel, 2010'da mutfak grubu olarak 330 milyon dolar ciro elde ettiklerine dikkat çekti. İstanbul'da 5 olmak üzere Ankara,İzmir, Bodrum Adana ve Kıbrıs'ta mağazaları bulunduğunu, Kayseri'de ise Kasım ayında bir mağaza açmak istediklerini söyleyen Gürel, "Almanya'da pazar payı yüzde 15. Nolte olarak pazara 2009'da girdik. Türkiye ile birlikte daha da büyümeyi düşünmekteyiz" dedi.

 5 MİLYAR AVRO YATIRIM

Türkiye'de 260 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Gürel, 2012 yılı itibariyle 18 mağaza açarak bu sayıyı 1000'e çıkarıp atağa geçeceklerini söyledi. Sektöre toplam 5 milyar avroluk yatırım yaptıklarını kaydeden Sebahattin Gürel, istihdam sorunu ile ilgili değerlendirmesinde ise son 2 yılda 30 bin kişinin Türkiye'ye döndüğünü ve bunların içinde meslek sahiplerinin önemli bir çoğunluk teşkil ettiğini hatırlattı. Meslek ve donanımın Türkiye'deki mevcudiyetine vurgu yapan Gürel, kendilerinin de firma olarak meslek konusunda çalışanlarına eğitim verdiklerini söyledi.

Günlük 750 adet üretim kapasiteli

Biefeld şehrinin yakınlarında yeralan Löhne'deki Nolte fabrikası aynı zamanda geri dönüşüm konusunda çevreci bir ödüle sahip. Çalışanlarına sosyal açıdan önemli yatırım yapan fabrikada hemen her çalışanan birir arabası ve cep telefonu bulunuyor. Günlük mutfak üretimi ise 750 adet. Bu demek oluyor ki 7 dakikada 1 mutfak üreten teknolojik bir fabrikasyon sözkonusu. Nolte'nin Satış ve Pazarlama Müdürü Hüseyin Türüt ise 103 renkle çalıştıklarını, Express mobilyada da 31 renk kullandıklarını bunda da Alman ve Türk tüketicisinin beğenisine hitap etmeye gayret gösterdiklerini belirtti. Nolte Projeler Sorumlusu Kemal Gültekin de Türkiye'deki mutfak sektörünün resmi verilerinin tam olarak ortaya konamadığını bunun nedeninin ise merdivenaltı üretim olduğunu söyledi.

2012'de 3 binlik satış

2009'un Ekim ayında Nolte Home Studio mağazaları ile tüm birikimini ve kalitesini Türkiye'ye taşıyan marka, ilk yılında 7 milyon TL'lik bir ciro elde ederken sonraki yıllarda sektöre sunduğu yeniliklerle bu rakamı çok daha yukarılara çekti. Markanın 2012 başlarında Türkiye pazarına getireceği yeniliklerin başında ise Express Serisi Mutfaklar geliyor. Express Serisi mutfakların en önemli özelliği, taşıdığı Alman Nolte kalitesini çok daha ekonomik fiyatlarla sunması. Nolte, sadece 2012'de 3 bin adetlik satış hacmine ulaşarak Express Serisi Mutfaklardan 10 milyon TL ciro elde etmeyi hedefliyor.

İşçilerimiz kalitemizdir Türkiye de önceliğimiz

Hammaddelerinin yüzde 60'ını Almanya, yüzde 40'ını ise Kuzey Amerika'dan temin ettiklerini belirten Nolte CEO'su Sebahattin Gürel, Nolte'nin bir aile şirketi olduğunu çalışanlarına önem verdiğini söyleyerek şu noktaya vurgu yaptı: "Şirketin borsaya açılıp açılmaması konusunda aile üyelerinin etkisi büyük. Biz çalışanlarımızı tüm krizlere rağmen koruduk. İşçi çıkarma bizim için çok geri planda. Üretim ve kaliteyi belirleyen işçilerin kalitesidir. Alman disiplini ve kalitesini Türkiye'ye de yaygınlaştırarak daha verimli olacağımız düşüncesindeyim."

Kalitemizi taşıyacağız

Nolte Mutfak CEO'su Sebahattin Gürel, Almanya'da ortaya koydukları kalite anlayışını modern tasarımlarla birlikte Türkiye'ye de taşımayı amaçladıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye yatırımlarımız açısından vazgeçilmez bir ülke konumunda.

Türkiye'deki istihdam sorununa vereceğimiz katkı gerek sektör açısından gerekse ileriye dönük çalışmalarımız açısından da önem arzetmekte.Potansiyelimizi Türk insanına aşılamak da amaçlarımız arasında."
Yeni Şafak/CEVAT KIŞLALI