Konut

Nolte'de mutfağınızı kendiniz tasarlayın

Mutfaklar artık sadece yemek yapılan bir yer değil, aynı zamanda bir yaşam alanı. Nolte'de bu trendden hareket ederek herkese kendi mutfağını tasarlama imkanı veriyor

Mutfak üretimde farklı çizgi ve tasarımlarıyla tanınan Alman Nolte'nin Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüten Sebahattin Gürel, günümüzde insanların konutlarında lüksü aradıkları ilk yerlerden birisinin mutfak olduğunu belirterek bu konuda daha duyarlı ve titiz düşünülmesi gerektiğin kaydetti. Nolte olarak müşterilerine kendi mutfaklarını tasarlama imkanı sunduklarını belirten Sebahattin Gürel, "İnsanlar önce mutfaklarındaki alanların biçimini, tesisat durumunu, kapı ve pencerelerini hesaplamalı. Daha sonra bu planlamalar doğrultusunda hayallerinize en uygun tasarımı kendileri için gerçekleştiririz" dedi.
 
Düzenli bir mutfakta her şeyin sabit bir yeri olduğunu ve ergonominin çok iyi kesiştirilmesi gerektiğini belirten Gürel, ulaşım kolaylığının yanı sıra kullanım alışkanlıklarının önemine de değindi. Gürel, "Örneğin içecek kasalarının mutfakta bir köşede mi, yoksa pratik bir büyük hacimli çekmecede mi depolandığı farklıdır. Bu nedenle, biz Nolte Mutfak olarak en pratik tasarımlarla farklı olanaklar sunuyoruz" diye konuştu.
 
Mutfakta işlevselliği oluşturan konuların başında tezgahın ve pişirme araçlarının konumu geliyor. Örneğin fırınlamayla haşlamanın birbiriyle ilgisi vardır ama bu fırın ile ocağın bir bütün olması zorunlu olmaktan çıkıyor. Çoğu zaman bu araçları ayırarak planlamak, pratik açıdan yararlı olabilir. Fırının ergonomik olarak göz yüksekliğinde yer alması gibi etkenler söz konusudur. Bu konuda Nolte müşterilerine kendi mutfaklarını planlayabilmeleri için interaktif olanaklar sunuyor.
 
Bu yılın renkleri mor ve beyaz
Nolte, mutfaklarda renkleri de son derece önemsiyor. Nolte Home Studio konseptinde 2010 ilkbahar yaz ev dekorasyonu için trenler doğrultusunda mor, beyaz ve quartz gri metalik renkli tasarımları öne çıkarıyor.
Milliyet Emlak Eki