Genel

Nomads Restoran'ın Ortaköy'deki ilk şubesi yenileniyor!

2001'den beri Amsterdam'da hizmet veren Nomads Restoran'ın ilk şubesi İstanbul'da Su Entertainment Group bünyesinde Ortaköy'deki eski Crystal'ın renove edilen yerinde açılıyor

İsmini Arap ülkelerinin bedevi göçebelerinden alan Nomads, 23 Kasım'dan itibaren Doğu ile Batı mutfağını buluşturacak. Nomads'ın Arap ve Fas yemeklerine özgün mönüsü ana üç gruptan oluşuyor: Soğuk mezeler, sıcak mezeler ve tatlılar. Mezeler Lübnan veya Irak ekmeğiyle birlikte dev yuvarlak bakır tepsilerde sunuluyor. Tepsiden sevdiğiniz mezeleri seçebiliyorsunuz.

1.5 MİLYON $'LIK YATIRIM
Ayda 36 milyon dolar ciro yapan IQ Creative BV kurucu ortağı Bert van der Leden ve Douwe Werkman Nomads'ın dışında dünyadaki Supperclub Cruise, Envy, Nevy, Vyne, Witteveen ve Mazzo restoranlarının da sahibi. Londra'da; Madonna, Lady Gaga, Robbie Williams ve Paris Hilton'ın parti verdiği Supperclub'ın İstanbul şubesine de ayda 35 bin kişi girince, hareketli gece hayatından etkilenen ortaklar, Amsterdam'dan sonra Nomads'in ikinci şubesini İstanbul'a açtı ve 1.5 milyon dolarlık yatırım yaptı. İstanbul'u eğlence, tarih ve coğrafi açıdan çok beğendiler.
Sabah

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Nomads ilk şubesini İstanbul’da açıyor

Doğu çizgileriyle Batı’yı buluşturmak isteyen Nomads İstanbul, VIP ve elit bir müşteriye hizmet verecek. Amsterdam Nomads’in mimarı Rob Wagemans, İstanbul’daki şubeyi de dekore ediyor. İstanbullular, Fas’tan gelen avize ve aksesuarlarla dekore edilmiş çok şık bir restoran ve gece kulübü kazanacak diyebilirim.
 
İstanbul gece hayatına renk katacak olan Nomads’ın dekoru, klasik bir Arap evini yansıtıyor. Girişte Arapların misafirlerini karşıladıkları ‘Bahou’ bölümü yer alıyor. Bahou’da sizi bir hostes karşılıyor. Artık girişin yanındaki pirinçten yapılmış, etkileyici barda ilk içkinizi almaya hazır oluyorsunuz. Daha sonrasında sıcak ortamıyla minder veya kanepelerin bulunduğu ‘Al’Kubbah’a geliyorsunuz. Bu yumuşak kanepelere kral gibi uzanıyorsunuz. Daha sonra Arap evlerinde sosyal yaşamın kalbi olan ‘Wast ad-der’ bölümüne geçiyorsunuz.
 
İstanbul Nomads, Metr’otel Kenan Altıntaş ve ekibi tarafından işletilecek. Arap ve Fas yemeklerine özgün mönüyü Şef İsmail Bulut hazırlıyor. Yemeklerde bol miktarda nane, maydanoz, kekik, kişniş, limon, kermula (Fas baharatı) ve tarhun kullanılıyor. Tüm mönüde özenle seçilmiş en taze malzemeler kullanılıyor. Mezeler bir araya geldiğinde, küçük Arap yemekleri oluyor. Mezeler Lübnan veya Irak ekmeğiyle birlikte dev yuvarlak bakır tepsilerde sunuluyor. Tepsiden sevdiğiniz mezeleri seçebiliyorsunuz.
 
Nomads’ın kubbeli odasında DJ kabininde, müzik direktörü Adil Topçu yönetiminde DJ Hakan, egzotik, yavaş ve yüksek ritimli modern Arap müziğiyle Batı müziğini miks ederek misafirleri eğlendirecek. Koreograf Bahar Sarah ve Gizem,  çeşitli dansöz ve sanatçıların etkileyici sahne performanslarına yer verecek.  
 
HOLLANDADIŞINDAKİ İLK ŞUBE

IQ Creative Group Amsterdam’da Envy, Nevy, Supperclup, Supperclub cruise, Vyne, Witteveen ve Mazzo restoranlarından sonra 2001’de Nomads’ı açmış. İsmini Arap ülkelerinin bedevi göçebelerinden alan Nomads, Doğu ile Batı’yı buluşturan bir ambiyansa sahip. IQ Creative’in kurucu ve ortakları Bert van der Leden ve Douwe Werkman Supperclub’ı açtıktan sonra,  İstanbul’daki genç nüfusu ve eğlence hayatını, tarih ve coğrafya zenginliğini çok beğenip Amsterdam dışındaki ilk Nomads şubesini Boğaz manzaralı Ortaköy’de açmaya karar vermişler. Concrete mimarlık şirketinin kurucusu Rob Wagemann’ın tasarımıyla Nomads’ta Arap restoranlarındaki abartılı süslü dekor yerini Doğu esaslı ama Batılı bir konsepte bırakmış.

Restorandaki tüm aksesuarlar özel tasarlanarak, Fas ve Mısır’da el yapımı olarak üretilmiş. Nomads’ın mönüsü, yıldızlı şef Ali Ballout tarafından hazırlanıyor ve özgün Arap yemekleri sunuluyor. Nomads’da ayrıca geniş bir şarap mönüsü bulunuyor; Chablis, Sancerre ve Moët & Chandon gibi birçok klasiği ve aynı zamanda Kuzey Afrika’nın bazı özel şaraplarını içeriyor. Şarapların tümü, özellikle yemeklere uygun olarak seçilmiş.
Akşam/Tayfun Topal