Genel

Noterler yılbaşında kaça kadar açık? Noterler bugün çalışıyor mu? 31 Aralık’ta noterler açık mı?

Yılbaşında noterlerin çalışma durumu vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte 31 Aralık noterlerin çalışma durumu!

Noterler bugün çalışıyor mu, 31 Aralık’ta noterler açık mı, Noterler bugün açık mı kapalı mı, 31 Aralık – 1 Ocak tarihlerinde noterler çalışıyor mu? soruları şu aralar hız kazandı.

İşte noterler yılbaşında yani 31 Aralık -1 Ocak tarihlerindeki çalışma durumuna dair merak edilen ayrıntılar…

NOTERLER YILBAŞINDA AÇIK MI KAPALI MI?

Noterler koşullarda hafta sonları kapalı olmaktadır. Ama 2019 yılı itibarıyla nöbetçilik sistemine geçildi. Bu şekilde noterde işi olanlar, cumartesi ve pazar günler işlerini nöbetçi noterlerde halledebiliyor.  31 Aralık'ta nöbetçi noterler açık olacak. Nöbetçi noterler, hafta sonu 10.00 ile 16.00 arasında vatandaşlara hizmet veriyor.

KARGOLAR YILBAŞINDA ÇALIŞIYOR MU? 31 ARALIK VE 1 OCAK'TA KARGO FİRMALARI AÇIK MI?

Kargo firmaları 31 Aralık Cumartesi günü dağıtım yapmaya devam edecek fakat 1 Ocak günü Pazar gününe denk gelmesinden dolayı kargolar hizmet vermeyecek. Ancak 31 Aralık tarihinin Cumartesi gününe denk gelmesi sayesinde kargolar yarım gün olarak hizmet vermeyi sürdürecek. Kargodan kargoya da Cumartesi günü çalışma saati değişkenlik gösterebilir.

YILBAŞINDA ECZANELER AÇIK MI KAPALI MI?

31 Aralık tarihinde eczaneler hizmet vermeyi sürdürecekler. Eczaneler 09:00 ila 19:00 saatleri arasında vatandaşlara hizmet veriyor. 1 Ocak tarihinde de resmi yılbaşı tatili olacak. Bu nedenle sadece nöbetçi eczaneler çalışacak.

YILBAŞINDA ALIŞVERİŞ MERKEZLERİ KAÇTA AÇILACAK?

AVM'ler saat 10.00 ila 22.00 saatlerinde açık oluyor. Ancak resmi tatillerde bu çalışma saatleri değişebiliyor. AVM'ler resmi bayramlarda ve hafta sonları açıktır. AVM'ler genel olarak 1 Ocak'ta açıktır. Ancak yine de, AVM'lerin telefon numarasından gerçeğe ulaşılabilir.

YILBAŞINDA AVM’LER AÇIK MI?

Yılbaşından önce tatil alışverişi yapmak için AVM'de plan yapacak kişiler, AVM çalışma saatlerini araştırıyor. 1 Ocak Pazar günü pek çok işletme tatil olacak yani kapalı durumda olacak.

31 ARALIK YILBAŞI RESMİ TATİL Mİ?

31 Aralık Cumartesi günü resmi tatil olmadığından dolayı yarım gün ya da tam gün tatil değildir. Ancak 1 Ocak resmi tatildir.

EYT ilk maaş ne zaman yatar? EYT düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Yılbaşında İstanbul’da hangi yollar trafiğe kapalı olacak? İşte İstanbul'da bugün trafiğe kapalı yollar!