29 / 04 / 2024

Noterlerde Kredi Kartı Kullanımı Mümkün mü? Türkiye'de Noterlerde Kredi Kartıyla Ödeme Yapılabilir mi?

Noterlerde Kredi Kartı Kullanımı Mümkün mü? Türkiye'de Noterlerde Kredi Kartıyla Ödeme Yapılabilir mi?

Noterlerde yapılan satışlar, birçok soruyu beraberinde getirdi. Noterliklerde kredi kartının geçerli olup olmadığı da bu sorular arasında yer aldı. Yeni düzenlemenin hayata geçtiği söylentisi, bunun doğruluk payını vatandaşlara sorgulattı. İşte konuyla ilgili detayların devamı haberde…



Noterler, çeşitli işlemlerin gerçekleştirildiği ve resmî belgelerin düzenlendiği yerler olarak vatandaşlara hizmet sunmaktadır. Son zamanlarda araç, konut alış satışı gibi büyük çaplı işlemlerin yanı sıra tasdik, vekaletname düzenleme gibi pek çok işlemde kredi kartı ödeme kolaylığı sağlanmaktadır. Bu satışların gerçekleştirilmesini sağlayan noterlerde de kredi kullanım durumu merak edildi.

Noterlerde kredi kartı geçerli mi?

Türkiye'de noterliklerde kredi kartı kullanımına geçiş, 3 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşti ve bu dönemden itibaren noterliklerde güvenli ödeme sistemiyle kredi kartı ile ödeme yapılmaya başlandı. İki yıllık süreç içinde ise milyarlarca liralık işlem kredi kartı aracılığıyla noterlerde gerçekleştirildi. Kredi kartı kullanımının noterliklerde yaygınlaşması, özellikle büyük çaplı işlemlerde nakit taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırdı.


Geri Dön