18 / 05 / 2024

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi renove edildi!

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi renove edildi!

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin 2. derece tarihi eser olan küçük iç avlusu cepheleri ve lojmanları, Pergel İnşaat tarafından renove edildi



Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin 2. derece tarihi eser olan küçük iç avlusu cepheleri ve lojmanları, inşaat sektöründe faaliyet gösteren ve mühendislik alanında uzmanlaşan Pergel İnşaat San. Tic. A.Ş. tarafından tarihi dokuya sadık kalarak renove edildi. 2010 renovasyonları, lise içinde bulunan tarihi Saint Espirit Kathedrali’nin bir bölümünü de kapsadı. Proje çizimleri Ocak 2010’da başlayan ve Nisan 2010’da tamamlanan renovasyon işlerinin uygulaması Temmuz 2010'da başladı ve Eylül 2010’da tamamlandı.

Pergel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Evman dört yıldır Notre Dame de Sion Lisesi ile çalıştıklarını ve böyle vizyonu geniş kurumlarla, böyle keyifli projelerde çalışmanın kendilerini de çok geliştirdiğini ve mutlu ettiğini söyledi. Evman, “Amacımız binaları değiştirmek değil, tarihi değerlerini ön plana çıkarmak ve  onlara eski kalitelerini yeniden kazandırmaktı” dedi.

Pergel İnşaat Hakkında:
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve mühendislik alanında uzmanlaşan Pergel İnşaat San. Tic. A.Ş, çelik konstrüksiyon, betonarme sanayi yapıları ve sosyal bina yapımı, aynı zamanda bunların bakım ve onarım işleri, her türlü elektrik ve mekanik tesisat işleri, ihale dosyası hazırlığı, proje yönetimi, dekorasyon – tasarım konularında anahtar teslim çalışmaktadır. Pergel İnşaat A.Ş., genç ve dinamik kadrosu ile, inşaat projeleri hazırlığı, inşaat sözleşmeleri yönetimi, kontrolörlük ve süpervizasyon hizmetleri, her türlü kaba ve ince inşaat taahhüt işlerini yürütmektedir.

Basında yer alan diğer haberler:

Notre Dame De Sıon’a renovasyon değdi
Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin 2. derece tarihi eser olan küçük iç avlusu cepheleri ve lojmanları, Pergel İnşaat tarafından tarihi dokuya sadık kalarak renove edildi.
2010 yılı içinde yapılan renovasyonlar, lise içinde bulunan tarihi Saint Espirit Kathedrali’nin bir bölümünü de kapsadı. Projenin çizimleri Ocak-Nisan 2010 dönemini kapsarken renovasyon işlerinin uygulaması Temmuz 2010'da başlayarak Eylül 2010’da tamamlandı.

Pergel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Evman dört yıldır Notre Dame de Sion Lisesi ile çalıştıklarını belirterek, “Bu tür kurum ve projelerde çalışmak bizi çok geliştiriyor. Amacımız binaları değiştirmek değil, tarihi değerlerini ön plana çıkarmak ve  onlara eski kalitelerini yeniden kazandırmaktı” dedi.


Geri Dön