Genel

Notre Dame De Sion Lisesi renove edildi!

Notre Dame De Sion Lisesinin küçük iç avlusunun cepheleri ve lise içinde bulunan Saint Espirit Kathedrali’nin bir bölümü renove edildi. Notre Dame de Sion Fransız Lisesinin küçük i&ccedi

Pergel İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş’den yapılan açıklamada, yenilenen ikinci derece tarihi eser Notre Dame de Sion Fransız Lisesinin küçük iç avlusunun cephelerinin tarihi dokuya sadık kalarak yenilendiği bildirildi.

Açıklamada, 2010 renovasyonlarının, lise içinde bulunan tarihi Saint Espirit Kathedrali’nin bir bölümünü de kapsadığı, renovasyon işlerinin uygulamasının temmuzda başladığı ve eylülde tamamlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Pergel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Evman, dört yıldır Notre Dame de Sion Lisesi ile çalıştıklarını, vizyonu geniş kurumlar ile keyifli projelerde yer almanın kendilerini de geliştirdiğini ve mutlu ettiğini kaydetti.

Evman, amaçlarının binaları değiştirmek değil, tarihi değerlerini ön plana çıkarmak ve onlara eski kalitelerini yeniden kazandırmak olduğunu ifade etti.
AA